nlc.hu
Sztárok

Batiz András akkor és most

Batiz András 20 éve és most – Elárulta, miért hagyta ott az RTL-t

Az egykori tévés imádta a munkáját, de egy idő után úgy döntött, más vizekre evez.

Frissdiplomás műsorkészítőként tűnt fel az RTL képernyőjén Batiz András, aki akkoriban Marsi Anikó, Holló Márta és Kolosi Péter oldalán dolgozott. 20 évvel ezelőtt startolt a Fókusz, az egykori műsorvezető pedig jó szívvel emlékszik vissza arra az időszakra.

Batiz András és Marsi Anikó

Batiz András és Marsi Anikó 20 éve (Fotó: Török László)

„Izgalmas, hogy volt egy olyan műsor, amelyre mi gyakorolhattunk hatást. Ez is történt, hiszen négyünk kezébe került ez a napi bulvármagazin. (…) Mindannyian bemondtunk egy olyan összeget, amiről azt gondoltuk, azt úgysem fizetik ki. De nem így lett, így gyorsan meg is egyeztünk. Sokkal nagyobb felelősség került a vállunkra, mint akkor ezt gondoltuk. Ráadásul azzal senki nem számolt, hogy ennek milyen következményei lesznek a magyar társadalomra nézve, hiszen formáltuk a közízlést” – emlékezett vissza a Partizán műsorában a tévés.

Később aztán arra is kitért, mi volt a távozás oka. Azt mondja, felkérték, hogy szerepeljen a csatorna A rettegés foka című műsorában, ám ezt nem vállalta be. „Az volt az érvük, hogy »te egy termék vagy, az RTL hozott létre, amit kérünk, meg kell tenned«. Ez aztán oda vezetett, hogy egy hónappal később már nem dolgoztam a csatornánál” – magyarázta Batiz. 

A tévés ezután kormányszóvivőként dolgozott, majd a szakmán belül váltott, és most már egy sikeres kommunikációs tanácsadással foglalkozó céget vezet. Interjújában arra is kitért, hogy soha nem térne vissza a képernyőre, amivel igencsak elszomorította az egykori rajongókat. „Szeretnék egy könyvet írni, ami világossá teszi, milyen eszközei vannak annak az embernek, aki kicsinek és gyengének érzi magát. Ugyan naiv és idealista vagyok, de tudom, hogy csak úgy tudunk előre haladni, ha meghallgatjuk egymást.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top