nlc.hu
TV-sztárok

Batiz András a Matisz nagypapa esetről

Batiz András nagyon bánja, hogy annak idején helytelenül mutatták be Matisz nagypapát

A mai napig bánja, hogy a riport úgy került adásba, ahogy.

Talán sokan emlékeznek Matisz nagypapára, akinek a lánya, Klári 11 évesen szült. A hír bejárta a sajtót, így nem csoda, hogy a Fókusz stábja is készített velük egy riportot. Annak idején Batiz András volt a műsorvezető, aki utólag úgy érzi, hogy nem voltak elég empatikusak a felvételek készítésénél. Sokan megalázónak látták a történteket, erre reagált a Partizán műsorában adott interjúban.

Batiz András

Fotó: Partizán Youtube-csatorna

„Az RTL-es pályafutás során volt egy két dolog, amiről utólag úgy gondolom, nem biztos, hogy helyes volt, de ezt soha senki nem tette nekem szóvá. Ilyen például Matisz nagypapa. Ahogyan és amit bemutattunk – ráadásul többször is – szerintem helytelen bemutatási móddal tettük. Ennek a riportnak így nem lett volna szabad elkészülnie, hiszen teljesen megalázó helyzetben mutatunk egy embert. Maga az ügy egyébként országos ügy volt, tehát rengetegen cikkeztek arról, hogy 11 évesen esett teherbe ez a kislány, ami akkoriban – nagyon rossz szóval élve –  szenzáció volt. Az rendben volt, ha valaki beszélt erről, de ahogyan mi beszéltünk és mutattuk be,  az nagyon nem volt rendben. Nagyon megalázó helyzetbe hoztuk. Az első interjú még véleményes – amikor a nagypapa elmondja, hogy a »Mitulá báti« hozta az unokáját, az összes többi viszont nem mutatható. Az, hogy iszik, tántorog, beüti a fejét – aminek emléke azóta megvan nekem is, pedig nem nézegetem hetente a riportot. Na most a következőket kell ehhez tudni: az egyik, hogy fogalmunk nem volt, hogy ez baj… Ami elég nagy baj, de fogalmunk sem volt róla. Azt már nem tudom, hogy ennek az adásnak én voltam-e a szerkesztője, mert az mindig rotálódott, de valamelyikünk biztos látta, és átment a szerkesztőségen. Nem is egyszer. Sokszor számoltunk be erről, többször mutattuk be Matisz nagypapát, és röhögtünk rajta, hogy ez jópofa. De tovább megyek! A televíziós csatornámnál sem volt olyan, aki elmondta volna, hogy ez baj. Senki! Biztos volt egy szűk értelmiségi rész, akihez eljutott, hogy ezt így nem lett volna szabad, de ez hozzánk nem jutott el…” – vallotta be az egykori tévés.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top