nlc.hu
Sztárok
Festmény készült Katalin hercegnőről

„Katalin hercegné az erő, a méltóság és a bátorság jelképe”

Csodálatos és őszinte festmény készült Katalin hercegnéről.

Különleges címlappal jelent meg a brit Tatler magazin. Az üzenet pedig egyszerű: “Katalin walesi hercegnő az erő, a méltóság és a bátorság jelképe” – írja a lap, aminek a borítóját Hannah Uzor brit-zambiai művészt készítette. 

Ez a harmadik Tatler címlap, amin a hercegnő szerepel, ugyanakkor az első, am nem egy róla készült fotót, hanem egy róla készült festményt ábrázol. 2022-ben egyébként II. Erzsébet platina jubileuma apropóján készült hasonló címlap a néhai királynőről. 2023-ban pedig III. Károlyról a koronázása után.

Uzor elmondta a cikkben, hogy rengeteg munkája volt Katalin alakjának a megfestésével, hiszen van olyan képügynökség, ahol 189 000 fotó található róla. “Ha nem lehet találkozni azzal, akiről a portrét készítem, akkor minden apró részletet és lehetőséget meg kell vizsgálni. Vannak visszatérő gesztusai? Hogyan tartja a legtöbbször a kezét? stb. Minden portrém egy személyiség rétegeiből épül fel, mindenből, amit csak találok”– magyarázta a művész, aki hozzátette, hogy azt a videót is alaposan megvizsgálta, amiben Katalin bejelentette, hogy daganatos beteg. “Lehetett látni egy embert, aki nehézséggel áll szembe, ahogyan az is, ha szívből beszél, és van bátorsága harcolni.”

A Tatler magazin címlapja Katalin hecegnéről

A Tatler magazin címlapja Katalin hecegnéről

Akár ez a koronázás utáni fotó is adhatta az ihletet a festőnek.

III. Károly, Kamilla királynő. Vilmos herceg és Katlin hercegné

III. Károly, Kamilla királyné, Vilmos herceg és Katalin hercegné (fotó: Profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top