nlc.hu
Sztárok
Medveczky Ilona régen és most

Ilyen volt Medveczky Ilona hosszú fekete hajjal

Teljesen mindegy, hogy Medveczky Ilona 3 vagy 83 éves-e a fotóin, mindegyikből árad az elegancia, a szépség és a báj. Ha nem hiszed, most utánajárhatsz!

Medveczky Ilona, hazánk örökifjú dívája sosem felejtette el, hogy honnan indult: igen szegény családban nőtt fel Kőbányán, és már óvodás korában azt mondta, hogy amikor felnő, primadonna szeretne lenni. 

Fotó: Fotocentrál.hu - Schumy Csaba

Fotó: Fotocentrál.hu – Schumy Csaba

Ahogy arról korábban mesélt, az apukája nem lelkesedett az ötletért, ő azonban menthetetlenül beleszeretett a táncba és a balettbe, ezért el sem tudott képzelni magának másmilyen hivatást. Kész szerencse, hogy még az apai szigornak sem sikerült eltántorítania a kis Ilonát a terveitől! 

Tehetsége hamar utat tört magának, az Operaház tehetségkutatójának komoly próbatételei után jutott be a Balettintézetbe, ahol nagyon magas követelményeknek kellett megfelelnie. Szorgalmának és kitartásának meglett a gyümölcse: „Mindenhol és mindig elismerték a munkámat, rengeteg szeretetet kaptam. Ez éltetett, fáradhatatlan voltam.”

A sokak által csodált revükirálynőnek a magánéletre nemigen jutott ideje, pedig akadt olyan hódolója, aki könyörgött neki, hogy menjen hozzá feleségül. Sosem rejtette véka alá, hogy a karrierje érdekében ment feleségül egy osztrák herceghez, akinek köszönhetően nemcsak hercegné lett belőle, hanem Ausztria állampolgára is. 

A nyolcvan felett is fitt és életerős Ilona meggyőződése, hogy a férfiak félnek tőle, ezért gyakran menekülőre fogják. Tény és való, hogy a lécet nemcsak magával, hanem társjelöltjeivel szemben is magasra teszi, amit cseppet sem könnyű megugrani. Még az internetes párkereséssel is megpróbálkozott, de a várt siker elmaradt.

Megnézem
Összes kép (9)

Nyitókép: Fotocentrál.hu – Schumy Csaba

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top