nlc.hu
Sztárok
Szakál Miki akkor és most

Így él ma Szakál Miki, a telefonálós játékok királya

Rappereknek nem pörög úgy a nyelve, ahogyan neki pörgött, amikor a telefon másik oldaláról próbálta kimondatni az emberrel a tiltott szavakat.

Egy egész évtized – sőt, lehet, hogy még több is – telt el úgy, hogy a telefonálós játékok fénykorukat élték. Az emelt díjas szám sem rettentette el a nyerni vágyókat, mert hitték: talán pont ők lesznek a következők, akiket adásba kapcsolnak.

Szakál Miki hírnevét is ez alapozta meg, a műsorvezető repertoárjában többek között a Nyerő 8-as (amit, ha még emlékszel, együtt vezetett Valkó Eszterrel és Beszeda Gáborral) vagy éppen a Fekete, fehér, igen, nem is szerepelt. Miki 7 évig volt RTL Klub műsorvezetője, mielőtt eltűnt a képernyőről, bár – ahogyan a Palikék világában is mesélt róla – valójában csak egy véletlennek köszönhette azt is, hogy egyáltalán képernyőre került.

Szakál Miki

Folyton csak pénzt osztott volna (Fotó: RTL Sajtóklub)

Szabálysértés miatt épp a közmunkás idejét töltötte, amikor felhívták a csatornától, hogy másnap be tudna-e menni egy meghallgatásra. Igent mondott, a többi pedig már történelem.

A tévés gyermeke születésével nagyjából egy időben tűnt el a csatornától, egy 2015-ös interjúban arról mesélt, hogy olyan munkát keresett, ami picit több teret enged neki. Erre részben azért is volt szükség, mert a felesége a Debreceni Csokonai Színház színművésze, így az ingázás sok időt elvett az életükből.

Szakál Miki és Szűcs Kata

Feleségével, Szűcs Kata színésznővel egy filmbemutatón, 2018-ban (Fotó: Nagy Zoltán)

Végül aztán megtalálta azt a szakmát, ami igazán testhezálló számára: ceremóniamester lett. És hogy mindez hogyan jött? „A lagzikon való ceremóniamesterkedés véletlenül került az életembe. Az egyik barátom szólt, hogy szeretné, ha én lennék az esküvőjén az este mókamestere, és a visszajelzések után úgy döntöttem, folytatom” – írja a saját weboldalán.

2022-ben a Reggeliben arról mesélt Peller Mariannak és Annának, hogy nagyon élvezi a munkáját, de a „bagósokkal” mindig csak a probléma van. Illetve a nővéreknek azt is elárulta, hogy drámaírást és forgatókönyvírást tanul, így az is lehet, hogy hamarosan már az ő színházi darabját láthatjuk valamelyik teátrumban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top