nlc.hu
Sztárok
Azonosították a Duran Duran ikonikus Rio borítójának modelljét

Végre azonosították a Duran Duran ikonikus Rio borítójának modelljét

Nem akármilyen tény látott napvilágot az ikonikus zenekarról!

A Duran Duran tavaly adta ki a Danse Macabre című Halloween-témájú albumát, amit a közönség épp úgy imádott, mint a magyarok a zenekar 2012-ben tartott budapesti koncertjét. A világhírű pop-rock zenekar sok idő után végre felfedte az 1982-es Rio című albumuk borítóján szereplő nő kilétét, aki nem más, mint egy Marcie Hunt nevű modell.

Fotó: Getty Images

Fotó: Getty Images

A műalkotást nem más, mint Patrick Nagel festette, az egyik rajongói Instagram fiók kezelője pedig úgy fogalmazott, hogy: „számtalan órát” töltött kutatással, mielőtt rábukkant egy referenciafotóra, amelyet végül a Vogue Paris 1981-es számában publikáltak, és amit Nagel is használt.

Malcolm Garrett ezután úgy tervezte meg a riói borítót, hogy az az 1950-es évek szivarcsomagolására hasonlítson.

A hírt Monica Moynihan osztotta meg a közösségi oldalán. Hunt, aki most már Marcie Dinkel néven fut, kommentálta is a nagy felfedezést:

Ez annyira király! Egészen mostanáig abszolút nem tudtam, hogy ezt a rólam készült fotót használták a Rio borítójához. Nagyon izgalmas! Imádom a Duran Durant, és gyakran táncoltam a zenéjükre a 80-as években… és később pedig az esküvőmön is.

Nagel két évvel az illusztráció elkészítése után hunyt el, és technikai művészeti asszisztense, Barry Hahn állítólag megerősítette, hogy a Huntról készült fotó ihlette a művet.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top