nlc.hu
Sztárok
Megjelent BariLaci és Radics Gigi első együttműködése, az „EMLÉK”

Több mint 10 éve vártuk, hogy megjelenjen BariLaci és Radics Gigi első együttműködése, az „EMLÉK”

BariLacinak és Radics Giginek is meghatározó „EMLÉK” volt Az ének iskolája 2013-as műsora, amikor egy emblematikus duettet adtak elő a Dreamgirls-től.

BariLacinak és Radics Giginek teljesen levették a zsűrit és a közönséget a lábukról. Egy évtizeddel később Laci már érett férfi előadóként, Radics Gigi pedig hazánk meghatározó énekesnőjeként vonult stúdióba, hogy egy dögös, nyári klubokba szánt, új felvételt készítsenek el. Az „EMLÉK” című dalhoz egy merész videóklip is forgott a két előadó főszereplésével.

Több mint 10 éve vártuk, hogy megjelenjen BariLaci és Radics Gigi első együttműködése, az „EMLÉK”

A Sztárban sztár leszek! műsorban történt nagy balesete után idén áprilisban tért vissza BariLaci, aki ezúttal egy sokkal letisztultabb és céltudatosabb zenei projektbe vágott bele. A „Joker” című dal populáris, ám mégis művészi magasságokba emelte a különleges hangú énekest, mely alól Radics Gigivel közös újdonsága sem kivétel.

„Nagyon jó barátok vagyunk Gigivel az első duettünk óta, ami a „One Night Only” volt. Engem ekkor ismert meg úgy igazán a szakma, akkor mindössze 12 évesen. Az ének iskoláját követően mindig mondták nekünk, hogy készítsünk közös dalt, amit nem kapkodtunk el, hiszen én is most találtam meg végre azt a hangzást, ami igazán hozzám illik” – mondta el a felvételben dalszerzőként, szövegíróként és producerként is részt vállaló BariLaci, akiről Giginek igazán különleges és pozitív a véleménye.

„Lacika Hajós András csapatában volt a műsor alatt, de már a duett előtt is volt szerencsém látni és hallani, aztán megismerni őt. Egyik alkalommal több előadóval együtt beültünk meglesni a versenyzőket és emlékszem, állva tapsoltam a produkciója után. Lenyűgöző volt számomra, ahogy az az alázatos kisfiú hegyeket mozdított meg a hangjával. Ott, akkor tényleg mindenkinek a lelkéig hatolt a zenéje. Mással nemigen tudtam volna elképzelni azt a duettszerepet, amikor felkértek a döntőn. Lacika közben felnőtté vált és kicsit örülök, hogy éppen most lett egy a közös dalunk, mert már ő is sokat tapasztalt, és az egyik legtechnikásabb énekes vált belőle a magyar férfi előadók között” – emlékezett vissza Gigi. Azt is elárulta, hogy nagy a párhuzam köztük mind karrierútjuk, mind a sorsuk tekintetében:

Az elismerésért való küzdés mindkettőnk útját elkíséri. Manapság pedig főleg az a tendencia, hogy nem okvetlenül a tehetség, a hangi adottság az, ami a fődíjig repít egy énekest. Bár Lacika Az ének iskolájában akkor nem nyert, de nagyon jó irányba tette őt a műsor. Mindketten roma előadóként mutatunk utat a nehezebb sorsú gyerekeknek, és ez mindenképpen közös bennünk. Mindketten sokat küzdöttünk a súlyunkkal is (nevet) – ez mondjuk nem lenne baj, ha kimaradt volna a repertoárból! De ez az igazság és ehhez is akaraterő kell. A legfontosabb, hogy egyikünk útja sem volt zökkenőmentes és a megfelelő családi szeretet és támogató háttér nélkül most nem lehetnénk színpadon és ezt a dalt sem írtuk volna meg” – mesélte az énekesnő, akinek ez a harmadik, egyben egy jó időre utolsó duettje Buraival és Marics Petivel közös slágerei után.

Arról is megbizonyosodhatunk, hogy jobb formában nem is lehetne a páros, amit Gigi testvére, Radics Tamás rendezte videóklipben vehetünk szemügyre.

„Az elképzelés a plátói szerelem bemutatása volt. A láncok a durva, erős fémérzésre utalnak, amit nehéz elengedni és összeköti az embereket. Sajnos, mindketten jártunk már így a szerelemben és ettől lett ez igazán hiteles” – mondta Gigi.

Az „EMLÉK” június 25-én 17 órakor jelent meg YouTube-on, június 26-ától elérhető az összes digitális zenei felületen.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top