nlc.hu
Sztárok
Anna hercegnő emlékezetkiesést szenvedett a lovasbalesetben

Újabb hírek: Anna hercegnőnek emlékezetkiesése van a lovasbaleset miatt

Pár nappal ezelőtt jött a hír, hogy Anna hercegnő balesetet szenvedett, majd a bristoli Southmead kórházba szállították, ahol jelenleg is kezelik.

Néhány nappal ezelőtt kaptuk a hírt, hogy III. Károly király húga balesetet szenvedett. A Buckingham-palota pedig egy közleményben értesítette a nyilvánosságot, hogy a 73 éves Anna hercegnőt azonnal kórházba szállították.

 

ASCOT, ENGLAND - JUNE 20: Priness Anne, Princess Royal attends day two of Royal Ascot 2024 at Ascot Racecourse on June 20, 2024 in Ascot, England. (Photo by Samir Hussein/WireImage)

ASCOT, ENGLAND – JUNE 20: Priness Anne, Princess Royal attends day two of Royal Ascot 2024 at Ascot Racecourse on June 20, 2024 in Ascot, England. (Photo by Samir Hussein/WireImage)

A közlemény így szólt:

“Őkirályi fensége a bristoli Southmead kórházban marad, megfigyelés céljából, elővigyázatossági intézkedés gyanánt, de várhatóan gyors felépülése lesz és teljesen meg fog gyógyulni. A királyt folyamatosan tájékoztatják az állapotáról, a legmélyebb szeretetét és jókívánságait küldi a hercegnőnek, hogy mielőbb felépüljön” 

Az uralkodó testvérét azóta is kezelik, ám mint kiderült, arra sem emlékszik, mi történt vele. A megjelenéseit is lemondták a hétre.

Habár pontos részleteket nem tudni, annyi biztos, hogy lovas balesete volt. A királyi orvosok szerint a fejsérüléseit a ló feje vagy a lábai okozhatták. A hercegnő lánya, Zara Tindall és a fia, Peter Phillips, illetve férje, Sir Laurence altábornagy a birtokon tartózkodtak a baleset idején.

Légi mentőt hívtak hozzá a szerencsétlenséget követően, a helyszínen ellátták, majd a bristoli Southmead kórházba szállították. Jelenleg is ott ápolják, ám Buckingham-palota közleménye szerint várhatóan még a héten hazaengedik. A helyzet kapcsán a Telegraph hangsúlyozta: nem ez az első alkalom, hogy Anna hercegnő emlékezetkiesést szenvedett egy lovasbalesetben. Az 1976-os olimpián egy ugrásnál leesett a lováról, beütötte a fejét, miután a lova elakadt a sárban. Akkor úgy nyilatkozott a balesetet követően, hogy „szinte nem is létezett aznap”.

Károly király nővére volt a királyi család első tagja, aki 1976-ban részt vett a montreali olimpiai játékokon, emellett 28 különféle, a lovakkal és állatokkal kapcsolatos jótékonysági szervezet királyi védnöke. A palota szóvivője tudatta, hogy a hét további részében a hercegnő elfoglaltságait lemondták.

„Az orvosok tanácsára Ő Királyi Felsége az előttünk álló hétre szóló elfoglaltságait elhalasztjuk. Ő Királyi Felsége elnézést kér mindenkitől, aki emiatt kellemetlenséget vagy csalódást érezhet. A japán állami látogatás a tervek szerint folytatódik, bár Ő Királyi Felsége nem tud részt venni a holnapi állami banketten”

– közölték.

Via

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top