nlc.hu
Trend

Anna hercegnő régi ruhái

Ezért viseli rendszeresen a régi ruháit Anna hercegnő

A brit uralkodó húga akár évtizedekkel korábbi drarabokat is időről időre szívesen elővesz a ruhatárából.

III. Károly és Katalin hercegné betegsége miatt a királyi család hivatalos feladatait, nyilvános megjelenéseit mostanában elsősorban Kamilla királyné, Anna hercegnő és Zsófia hercegné viszik a vállukon. Ennek kapcsán gyakrabban esik szó Anna hercegnő öltözködési stílusáról, legfőképpen pedig arról, hogy rendszeresen viseli évekkel vagy akár évtizedekkel ezelőtti ruhadarabjait is. Pedig a hercegnőnek ez egyáltalán nem újkeletű szokása. 

„A királyi család praktikus gondolkodású tagjaként újrahasznosítja a ruháit, és lelkesedik az Egyesült Királyságban gyártott holmikért, így ezek az évtizedekkel ezelőtti vásárolt darabok még mindig feltűnnek, amivel nagyszerű példát mutat a fenntartható divat úttörőjeként” – magyarázta az Express.co.uk riportjában Susie Nelson divatszakértő.

Néhai édesanyjához hasonlóan Anna hercegnő is előszeretettel visel tökéletesen szabott statement kabátokat, jól észrevehető színárnyalatokban. 

Anna hercegnő húsvétkor

Anna hercegnő húsvétkor is az egyik régi kabátját viselte (Fotó: Hollie Adams – WPA Pool/Getty Images)

„Ez a tudatos választás azt a filozófiát erősíti, hogy az igazi stílus nem az újdonságrok hajszolásáról szól, hanem egy olyan gardrób átgondolt összeállításáról, ami kiállja az idő próbáját. A minőség, a kivitelezés fontosságáról és a történeteket,  történelmet hordozó ruhadarabok eredendő szépségéről beszél– fejtegette egy másik szakember, Fausta Urte Geigaite, aki szerint a hercegnő ruhaválasztásaival cselekvésre szólít fel. – Ez aláhúzza azt a tényt, hogy a stílus és a fenntarthatóság csak együtt létezhet, amiegy felelősségteljesebb és környezettudatosabb szemlélet felé terel bennünket.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top