nlc.hu
Sztárok
Hugh Grant nem szeretett ahogy Julia Roberts csókol

Hugh Grant egyáltalán nem élvezte ahogy Julia Roberts csókolt a Sztárom a párom forgatásán

25 éves a Sztárom a párom, ami a 90-es évek egyik legikonikusabb alkotásává vált. Kiderült, hogy Hugh Grantnek nem tetszett, ahogy Julia Roberts csókol.

A romantikus vígjáték egyik legnagyobb gyöngy­szeme, ami óriási kasszasiker lett.

 

 (Photo by Dave Hogan/Getty Images)

 (Photo by Dave Hogan/Getty Images)

A bájos történet Anglia egyik legnevesebb forgatókönyvírójának tehetségét dicséri: Richard Curtis írta a szintén Hugh Granttel készült Négy esküvő és egy temetés című mozit, később pedig az első két Bridget Jones-film, valamint az Igazából szerelem forgatókönyvét is – egytől egyig mind bombasiker lett. A Sztárom a párom ötlete egy álmatlan éjszakán pattant ki a fejéből, amikor azon merengett, vajon mit szólna a haverja, akinél gyakran ott vacsorázott, ha egyszer egy világhírű nővel, mondjuk, Madonnával állítana be hozzá… Érdekes adalék, hogy Curtis­nek kelet-európai gyökerei vannak, ugyanis egy csehszlovák disszidens fia. Írói pályája elején pedig a Mr. Bean­ként elhíresült Rowan Atkinsonnal dolgozott együtt, a csetlő-botló figura is a közös művük.

Amikor a színésznő megkapta a szerepajánlatot, első blikkre nem tetszett neki a sztori, de aztán elolvasta a teljes forgatókönyvet, és a történet magába szippantotta.

„Amikor Anna először megcsókolja Willt, felkiáltottam: ’A mindenit, ez remek!’” – mesélte. Amúgy állítólag Nicole Kidman is szerette volna megkapni a szerepet. Eleinte a Will Thackert alakító Hugh Grant sem volt igazán lelkes. Julia akkoriban a világ talán leghíresebb sztárja volt, és amikor szemtől szemben találkoztak, Grant rettenetesen lámpalázas lett egy ekkora híresség jelenlétében. 

Más baja is volt: szerinte nem lehetett normális csókjeleneteket felvenni a színésznővel, méghozzá éppen a híres ajkai miatt… Mint mondta:

„Juliának hatalmas szája van, még mintha egy kis visszhangot is hallottam volna, amikor megcsókoltam.” – fogalmazott a színész.

Hogy ez az úgy nevezett angol humor lett volna, vagy sem, azt a mai napig nem tudni. Mindenesetre Grant viccnek szánta megjegyzését és a kolléganője is annak vette, nem orrolt meg rá. Sőt később azt mondta, remekül szórakozott a közös forgatáson, és bármikor szívesen újra együtt dolgozna Granttel. 

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top