nlc.hu
Sztárok
Tarján Zsófit és egykori mentorát, Gesztit először hallhatjuk együtt egy új dalban!

Tarján Zsófit és egykori mentorát, Gesztit először hallhatjuk együtt egy új dalban!

A két előadó számára fordulatos egymásra találás ez a projekt, hiszen Geszti annak idején Tarján Zsófit zsűrizte az X-Faktorban.

Erre a nyárra már „csak egy igazi szabadság himnusz kellett”, mely most végre „Csak te kellesz” címmel megérkezett! A 1AM producerpárosnak védjegye, hogy a legkülönfélébb sztárokat hozzák egy ernyő – most éppen egy napernyő – alá, ezúttal az ikonikus hangú, Kohánszky Roy vezette Roy Galerit; az élő legendát, Geszti Pétert és a Honeybeast énekesnőjét, Tarján Zsófit hallhatjuk új közösükben. Az újdonsághoz készült egy fantáziadús, kissé meghökkentő animáció is tökéletesen ábrázolva a dal hangulatát. 

Fotós Kiss Áron - Balról kép leírás Vékony Zoli, Roy, Tarján Zsófi, Geszti Péter és Bartalos Jenő

 

„A 1AM missziója alapvetően az együttműködés, szóval jött az ötlet, hogy miért is ne épp az összetartozásról és egymás elfogadásáról szülessen egy dal? Nagyon izgalmasnak találjuk, hogy egy dalon belül különböző zenei világok és egyéniségek tudnak összekapcsolódni, a közös nyelv pedig a zene. Mindig nehéz egy ilyen csapatot összehozni, mert mindenki nagyon elfoglalt, de egy jó ötlet miatt általában találnak időt a megvalósításhoz. A „Csak te kellesz”-nél egy kész lavina indult el azzal, hogy Royt felhívtam” – mesélte Bartalos Jenő, a sikeres dalszerző és dalszövegíró, aki szerzőtársával Vékony Zolival alkotják a 1AM-et. Rengeteg hazai hírességnek készítettek toplistás szerzeményt. A duó először Roy-t találta meg, aki vadonatúj, egyedi hangzású formációjával, a Roy Galerivel örömmel szállt be a produkcióba.

„A szám demóját amikor először meghallgattam, a dallamossága, a szövegvilága rögtön meggyőzött arról, hogy ezt el szeretném énekelni. Mindenképpen duettben képzeltük el a felvételt, így jutott eszembe Tarján Zsófi, a Honeybeast énekesnője, akinek mind a hangszíne, mind a zenei munkássága közel áll hozzám. Felhívtam Zsófit, aki meghallgatva a demót rögtön igent mondott” – folytatta Roy a kiadvány születésének háttértörténetét. 

Ekkor még hazánk egyik legsikeresebb női frontembere mit sem sejtett arról, hogy egykori X-Faktor mentora, Geszti Péter egy rap verze erejéig is be fog szállni a dalba. Annak idején Péter nagy hatással volt az előadóra, melyről Tarján Zsófi először most nyilatkozott személyesen:

„Péterrel való együttműködés egy nagyon hálás feladat volt számomra. Pontosan azt az utat mutatja meg, amit az X-Faktor óta bejártam, és aminek eredményeként most együtt dolgozhattunk. Az ő akkori értékelése is szerepet játszott abban, hogy kiestem a versenyből, de jogos volt minden észrevétele. Még nagyon a pályám elején jártam, rengeteg technika és rutin hiányzott az ezköztáramból, és őszintén szólva a színpadi jelenlétem is hagyott némi kívánnivalót maga után. Péter a kemény kritikákat is olyan vicces köntösbe tudja csomagolni, hogy nem csak nem bántott meg vele, de magam is jót szórakoztam rajta, ugyanakkor abszolút pozitívan befolyásolta a szakmai fejlődésem” – mondta el Zsófi.

„Bartalos Jenőt, mint szerzőt, Kozma Orsin keresztül ismertem meg két éve, amikor felkértek, hogy írjak a „Világgá mennék veled” című zenéjükbe rapbetétet. Később megkeresett és küldött további demókat, ebből született a Péterfy Borival közös dalunk, és ekkor hallottam a „Csak te kellesz”-t is már Zsófi és Roy énekhangjával. Megismerkedésünk Roy-jal ugyan a történelem homályába burkolózik, de nagyon szeretem az ő reszelős, whiskey-s hangját. Zsófinál ez épp ellenkezőleg, emlékszem mindenre a kezdetekkel kapcsolatban. Mikor megjelent az X-Faktorban 2014-ben, kicsit idézőjelben nekimentem, azt mondtam, hogy nem igazán neki való ez a műsor, mert szerintem nagyon tehetséges csaj, de neki más utat kellene keresnie. Sokkal egyedibb és érdekesebb, mint amire a X-Faktor nézői szavazni szoktak. Annak örülök, hogy ez később bebizonyosodott, Zsófi befutott és egy nagyon jó zenekar énekesnője lett” – árulta el a nagymúltú szövegíró-előadóművész Geszti Péter, akinek jelenleg is futó műsorában, az Adom a napodban került elő a téma nemrég, Hernádi Judittal való beszélgetése során. 

A tanulságos történetű „Csak te kellesz” könnyed reggea-s stílusával, bájos lírájával és a Rapülők egykori sztárja által megfűszerezett iróniájával teszi fel vastagon a kedvenc nyári fagyink i-jére a pontot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top