nlc.hu
Sztárok
Kasza Tibi a gyerek dackorszakáról beszélt

Kasza Tibi elmondta, mitől lett álomférj

A Szerencsekerék műsorvezetője elmondta, hogyan kezeli a dackorszakot, aminek köszönhető igazi álomférj lett.

Kasza Tibi arról mesélt a Szerencsekerékben, hogy milyen, amikor dackorszakba lép a gyerek. A műsorvezetőnek két kislánya van, Lora Bella 2018-nan, Liza Panna pedig 2022-ben született. 

“A dackorszak egy igazi jó edzés a szülőknek. Nálunk is most van dackorszak, így rendszeresen érek úgy haza, hogy a gyerek sír, mert nem kapott meg valamit, az anyja meg ül mellette, és az is sír, mert a gyerek sír. Én pedig bejövök az ajtón, gondolkodom, mert holnap 16 órát forgatok… Nem baj. Jó lesz az…” – magyarázta a műsorvezető, aki az egyik kisgyermekes apának adott tanácsot a Szerencsekerékben. “Figyelj! Én egyébként azt csinálom, mikor ilyen nagy harcban vannak egymással, hogy  fogom, kiviszem a gyereket az Omszki-tóhoz 4 órára, sétálgatás, játszás, fagyizás…Addig a feleség ülhet csendben, nyugalomban a kanapén. Mikor hazaérsz, te leszel az álomférj!”

Kasza Tibi és Kasza-Darai Andrea

Kasza Tibi és Kasza-Darai Andrea (fotó: FotoCentral)

A Gyerekszoba egyébként arról ír, hogy nem szabadna “Rémes kétéves” korszaknak nevezni ezt az időszakot. 

“Ilyenkor a cuki babából egyik napról a másikra hisztis, dacos kisgyerek lesz, aki mindenre nemmel válaszol, próbára téve a környezete idegrendszerét. Még mindig sokan hiszik azt, hogy ilyenkor kell szigorúan, sőt keményen fellépni, nehogy a gyerek neveletlen, önző nagy gyerekké, felnőtté váljon. Nem is tévedhetnének nagyobbat, akik így gondolkoznak. A kétévesek kíváncsiak, fantáziadúsak, egyre önállóbbak és néhány ügyes trükkel, na és türelemmel sokkal könnyebben átvészelhetjük ezt az időszakot, amit jobb híján dackorszaknak szoktunk nevezni”- írják.

A dackorszak alatt nagyon fontos a következetesség, a rutin, a világos határok és azok betartása, valamint a reális elvárások.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top