nlc.hu
Sztárok
Magyar petíciót Taylor Swift elmaradt koncertje ügyében

Petíciót indítottak Taylor Swift magyar rajongói, hogy Budapesten tartsa meg az elmaradt bécsi koncertjét

Többen is rengeteg pénzt buktak az elmaradt koncert miatt.

Magyar rajongók közül is rengetegen várták Taylor Swift fellépését Bécsben, aminek az elmaradása hatalmas csalódást okozott. Volt, aki mintegy 400 ezer forintot bukott, ugyanis a háromnapos koncert miatt több napra foglalt szállást Bécsben. Egy apa a koncertre a lányát Albániából Koszovón és Szerbián át 17 óra vezetés után vitte Sopronig, ott tudták meg, hogy hiába. Egy, Amerikában tanuló magyar fiatal pedig csakis a Taylor Swift-koncert miatt utazott haza, Magyarországra – derült ki az RTL Híradó riportjából.

A bécsi találkozóhoz hasonlóan a magyar rajongók is összegyűltek csütörtökön Budapesten, hogy beszéljenek a történtekről. “Vannak, akik úgy gondolták, hogy közösségben szeretnék tölteni ezt a napot, amit amúgy is arra szántak évekkel ezelőtt, hogy Taylor Swift-este lesz” – nyilatkozta a szervező.

A koncertsorozat hivatalos oldalán vásárolt jegyek árát – a szervezők közleménye szerint – visszautalják. Azt azonban nem tudni, mi lesz azokkal, akik másodkézből vették a jegyeket.

Az RTL Híradó úgy tudja, közben a rajongók online petíciót indítottak azért, hogy az elmaradt bécsi koncerteket Budapesten tartsák meg, eddig már több mint 2 ezren aláírták.

Amúgy beismerő vallomást tett az a 19 éves fiatal férfi, akit amiatt vettek őrizetbe Ausztriában, mert a hatóságok szerint hűségesküt tett az Iszlám Állam terrorszervezetnek és támadásra készült Taylor Swift bécsi koncertjén. Mint az MTI írja, az észak-macedóniai származású osztrák állampolgár pokolgépekkel és szúró-vágó fegyverekkel felszerelkezve készült vérfürdőt rendezni az énekesnő bécsi koncertjén. Nem volt koncertjegye, és az Ernst Happel stadion közelében készült támadásra. Az interneten tanulmányozta a pokolgépkészítést, és a vallomásában elmondta, hogy aznap vagy a következő nap akart végezni magával a tömegben.

Taylor Swift a jövő héten Londonban – a tervek szerint – 5 alkalommal áll színpadra. Az ottani rendőrség tájékoztatása szerint a bécsi események nincsenek hatással a londoni koncertekre.

Kiemelt fotó: Thomas Niedermueller/TAS24/Getty Images for TAS Rights Management 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top