nlc.hu
Sztárok
Janza Kata akkor és most

Vörös bombázó volt a huszonéves Janza Kata

Az 52 éves színésznő közel három évtizede a hazai zenés színház egyik legnépszerűbb állócsillaga. Mondjuk, ezen nincs mit csodálkozni, tehetsége legendás.
Janza Kata

Janza Kata a kilencvenes évek elején a a Bergendy Szalonzenekar női szólistájaként kezdte színpadi pályafutását.  1994-ben az Eurovíziós Dalfesztivál magyar nemzeti döntőjében 5. helyezést ért el,  1995-ben pedig megnyerte a Rádió Sztárkereső versenyét. 1997-ben végzett Gór Nagy Mária Színitanodájában. 1996-97-ben a székesfehérvári Vörösmarty Színház színésze volt, 1997-től a Budapesti Operettszínházhoz szerződött. Az Elizabeth musical címszerepében hatalmas népszerűségre tett szert a musicalrajongók körében, a karaktert több mint két évtizeden át alakította. 

Pályafutása során eljátszhatta a musicalirodalom számos kiemelkedő szerepét, közel 30 éve a hazai zenés színpadok egyik állócsillaga. Színházi karrierje mellett feltűnt többek között a Barátok közt című sorozatban, valamint több tucat Disney-rajzfilmben is hallhattuk a hangját.

Munkásságát idén márciusban Jászai Mari-díjjal ismerék el

„Készít az ember egy kis számadást, akárhogyan is, de megteszi. Engem nagyon nagy boldogsággal tölt el, ha most visszatekintek az elmúlt ötven évemre, mert túlnyomórészt azt mondhatom, hogy szép szerepekkel ajándékozott meg a sors. Elégedett lehetek és boldog. Nem beszélve arról, hogy van két gyermekem, akikre nagyon büszke vagyok” – nyilatkozta két évvel ezelőtt, 50. születésnapja alkalmából készült interjújában az nlc-nek. 

Az alábbi galériában ritkán látható fotókat nézegethetsz a színésznőről, pályafutása kezdetétől napjainkig. 

Janza Kata
Megnézem
Összes kép (11)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top