nlc.hu
Sztárok
Feljelentették Balázsékat a kutyalelövéses megszólalás után

Feljelentették Balázsékat a kutyalelövéses megszólalás után

"Azt higgyétek el, hogy egyrészt azért nem kell mindent tőlünk komolyan venni" - fejtette ki Sebestyén Balázs, akit egy hallgatójuk is feljelentett.

Hatalmas port kavart Sebestyén Balázs kedd reggeli Balázsék című rádiós műsorában a műsorvezető egyik kijelentése, Balázs ugyanis kifejtette, hogy egy kutya folyamatos ugatása okozott számára álmatlan éjszakát, egy idő után pedig már az is megfordult a fejében, hogy legszívesebben eltenné az ebet láb alól, hogy végre nyugodtan pihenhessen. Balázs mondatai rengeteg ember felháborodását eredményezték, olyannyira, hogy az egyik hallgatójuk fel is jelentette Balázsékat.

Fotó: RTL+/ Sajtóklub

Fotó: RTL+/ Sajtóklub

A hatalmas közfelháborodást követően a szerda reggeli adásban is újra előjött Balázsék között a kutyás téma, a műsorvezető pedig leszögezte, hogy ezúttal nem ugatta át az éjszakát a szóban forgó eb, azonban mindenképpen szeretne reagálni azokra a megjegyzésekre és szalagcímekre, amelyek napvilágot láttak a mondatai után. 

„És akkor látom és olvasom, meg eljut hozzánk, hogy mi lett ebből elsősorban nyilván a Redditen, akik alig várják, hogy valamin felháborodjanak (…) mindegy, csak lehessen valakit a gyűlölet zászlajára tűzni, és hát, hogy is mondjam csak, szétcincálni. Jelen esetben ez én vagyok a tegnapi kutyás kirohanás miatt. Mert amikor 6-kor bejöttem, és elmondtam, hogy egy kutya ugatott az ablak alatt, és gyerekek, hát én már azon gondolkoztam, hogy lemegyek és megölöm, és lelövöm, és ekkora volt a fejem, egy órát se aludtam, és kiborultam. Ugye?Tulajdonképpen ebből áll, ebből áll ma a bál” – kezdte Balázs.

Ráskó Eszter ezután elmondta, hogy „aki ismeri és hallgatja Balázst, tudja, hogy ő egy olyan ember, akit ha megtámad egy óriás darázs, a felesége kiviszi a szobából. Nem őt, hanem az óriás darazsat.” – idézte mondatait a Blikk.

 „Gondolom, sokan ismeritek azt, amikor valaki ideges, és akkor túllő a célon, hogy visszanyugtassa az idegrendszerét, és azért durvákat tudnak ilyenkor mondani az emberek, olyanokat, amiket sosem gondolnak komolyan” – tette hozzá Eszter.

Mindezek után Balázs hosszasan beszélt arról, hogy a mai világban nem egy egyszerű dolog tartalmat gyártani, az pedig egyenesen lehetetlen, hogy egy ilyen nagy hallgatottságú műsorban mindenkinek megfeleljen az ember. 

Így nem lehet tartalmat gyártani. Tehát vagy bejövünk és kikarikírozva magunkat, egy jelenséget, benneteket, amit ti ugyanúgy éreztek egy kutyaugatásnál este, azt mi elmondjuk és verbalizáljuk, amivel nem gondolom, hogy emberek indulnának el kutyákat lelőni, mert ez szerintem nem így van

– szögezte le Balázs. 

Feljelentették őket

Egy hallgató, Lőrinc Attila, akit telefonon érték el, feljelentést tett az NMHH-nál a megszólalás miatt, mielőtt beszéltek a férfival, Balázs többek között elmondta:

 „…azt higgyétek el, hogy egyrészt azért nem kell mindent tőlünk komolyan venni, de nem is lehet ezzel takarózni, hogy mindig viccelünk, nem így van, igenis figyelni kell arra, hogy mit mondunk, de feladatunk megjeleníteni érzéseket, ventilálásokat, élményeket, ami lehet, hogy néha túlszalad, és lehet, hogy túlszalad, de nem lehet ebben valódiságot vagy célt felfogni, mert nem erről szól” – vezette fel a műsorvezető – akit nem először jelentettek fel -, és meghallgatta a feljelentő szavait is: 

Tehát, hogy nyilván most elmondjátok, meg mindannyian, meg az Eszter is, amikor külön beszéltem vele, elmondta, hogy ez idézőjeles volt, nem úgy gondolta Balázs, s természetesen nem lenne állatkínzó. Én ezeket maximálisan megértem, nem rólam van szó, hanem arról, hogy van egy közbeszéd-formálási felelőssége

– mondta a férfi, aki végül visszavonta a feljelentését, ugyanis megkapta Balázséktól amit akart: hogy ez az egész kijelentés csak egy vicc volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top