nlc.hu
Sztárok

Ráskó Esztert választották Balázsék

Ráskó Eszternek van tapasztalata abban, ha valahol első nőként kell helytállnia

Ma reggel elözönlötték a gratuláló kommentek Balázsék közösségi oldalát.

Több mint egy hónapig kereste Sebestyén Balázs és Rákóczi Feri a tökéletes harmadik hangot a Balázsék című reggeli műsorba, miután Vadon Jani 15 év után távozott. A két műsorvezető gyakran emlegette, jó lenne, ha a csapat egy nővel frissülne, ugyanis sokszor érintenek olyan témákat, amikben nem feltétlenül a férfiak a szakértők. Több jelöltet is megismerhettek a hallgatók, majd egy szavazáson keresztül ők is beleszólhattak a döntésbe. Ma reggel bejelentették, Ráskó Eszterre érkezett a legtöbb voks, így jövő hét hétfőtől ő várja a Rádió1 reggeli műsorában a munkába igyekvőket Balázs és Feri mellett. 

Rákóczi Feri, Ráskó Eszter, Sebestyén Balázs

Rákóczi Feri, Ráskó Eszter, Sebestyén Balázs
(Fotó: Balázsék / Facebook)

Ezzel Eszter lett a Balázsék első női műsorvezetője, ám ha visszatekintünk a karrierére, nem ez az egyetlen terület, ahol első nőként debütál. 

Esztert 2018-ban szerződtette a Dumaszínház, miután egyetemistaként elment egy mini tehetségkutatóra a Godot-ba, majd egyenes úton a haladt a hazai stand-up legnagyobb színpadáig. Akkoriban nemcsak az egyetlen női, hanem a legfiatalabb humoristaként kellett helytállnia a rutinos társai között. 

Egy olyan mezőnyben indultam, ahol rajtam kívül szinte csak férfiak vannak. Sosem voltam vérfeminista, mindig teljesítményalapú volt a gondolkodásom, nem nemi alapú. A humor volt az első terület, ahol azt éreztem, hogy igazságtalanok velem. Mert vannak, akik tényleg nem viselik jól, hogy nő vagy, kövér vagy, magas vagy és gátlástalan a színpadon. Volt egy átfutási idő, amíg megszoktak a kommentelők. Sok embernek azután lettem szimpatikus, hogy nézték a vlogomat, előtte úgy gondolták, hogy túl magabiztos, pökhendi vagyok. Amit szintén nem értek, mert szinte minden anyagom valamilyen módon a sebezhetőségről szól

 – nyilatkozta korábban a kezdetekről Eszter, aki most már Ács Fruzsival tartja a frontot a női mezőnyben. Mindemellett egy 120 fős informatikai vállalat HR-vezetőjeként dolgozik, 2019 óta pedig egy gyönyörű kislány büszke édesanyja

Tavaly Geszti Péter az Adom a napom című műsorban volt arra kíváncsi, vajon egy humorista a hétköznapokban is vicces-e, amit Eszter szinte azonnal alátámasztott. Például az olyan történeteivel, amikor a semmiből elkezdte mesélni, sokáig azt hitte, Bud Spencer az édesapja. „Én akkora Bud Spencer-rajongó vagyok, hogy hatéves koromig azt hittem, hogy apám és Bud Spencer ugyanaz a személy, mert ugyanúgy néznek ki… Amikor kiderült, hogy nem így van, azt egy évig dolgoztam fel” – mesélte csalódottan az utcán sétálgatva a humorista. 

Hasonlóképpen állt az anyasághoz is, bár ahogy az nlc-nek is elmesélte, akkor egy komoly személyiségfejlődésen ment át. „Nem azért nehéz gyereket vállalni, mert nincs rá pénzed, hanem azért, mert le kell adnod az egódból annyit, hogy aztán ne menjen tönkre a kapcsolatod a gyerekeddel. Azt hiszem, nekünk teljesen más a feladatunk ennek kapcsán, mint az anyáinknak volt. Ingergazdagabb világban élünk, sokkal több programunk van, teljesen más irányt vett a személyiségfejlődésünk, egoistábbak vagyunk, több lehetőségünk van kifejezni önmagunkat. És akkor jön valaki, aki azt igényli, hogy teljes odafigyeléssel törődj vele. Sokaknak az a probléma, hogy ide eljussanak lelkileg. A húszas éveidben ugye azzal vagy elfoglalva, hogy megtaláld a közegedet, ahol képes vagy üzemeltetni a személyiséged. A harmincas éveidben ezt teszed – legalábbis én ezt tettem –, majd jön az igény, hogy na, level up, legyen gyerek! Amikor kiderült, hogy jön, helyre kellett tennem magamban, hogy most már nem csak én vagyok valakiknek a gyereke, hanem nekem is lesz. Itt lesz valaki, akinek be lesz írva a születési anyakönyvi kivonatába, hogy anyja: Ráskó Eszter” – fogalmazott lapunknak 2019-ben. 

Sebestyén Balázs és Rákóczi Feri mellett január 22-én volt hallható először, a hallgatók pedig azonnal a szívükbe zárták és már aznap komoly kampányt indítottak Balázsék fotójának a kommentszekciójában, hogy őt szeretnék ezentúl minden reggel hallgatni. Így talán nem is annyira meglepő az eredmény. Miután bejelentésre került a harmadik műsorvezető kiléte, ismét elözönlötték a Rádió1 Facebook-oldalát az örömködő kommentek:

„A legjobb választás! Szívből gratulálok, Eszter!”

„Olyan embert sosem találnának, aki mindenkinek megfelel. Esztert viszont a többség szereti, ez a lényeg.”

„Jaj de nagyon jó! Úgy drukkoltam Eszternek!”

„Imádom!!! Nagyon vártam, hogy Eszter legyen!”

„Nagyon jó ! Egy vagány nő! Jó lesz.”

„Bíztam benne, hogy Esztert választjátok!”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top