nlc.hu
Sztárok
Katalin, a jövő méltóságteljes királynéja

A jövő méltóságteljes királynéja – Katalin hercegné gyógyulása

A nehezén túl van Katalin hercegné, de még arra kell fókuszálnia, hogy rákmentes maradjon. Az azonban már biztos, hogy nagy rendezvényre készül decemberben.

Egyik családnak sem könnyű szembenézni a rákkal. A diagnózissal, ami radikálisan változtatja meg nemcsak a beteg, de a környezete életét is. Katalin hercegné viszont nem tarthatta titokban az állapotát, mivel rosszindulatú pletykák, és hiteltelen szóbeszédek kezdtek terjedni róla 2024 évelején.

Most egy minden eddiginél emberibb videóban mesélt arról, hogyan hatott a családjukra a rák diagnózisa, és hol tart most a kezelésben. Ez azonban sokkal több, mint egy videó. Egyfajta kinyilatkoztatás az emberek felé, hogy “Itt vagyok, számíthattok rám!”. Katalin és Vilmos erősebb, mint valaha. És nem véletlen, hogy sokan máris a jövő bátor királynéjaként hivatkoznak a háromgyerekes hercegnére. Ezzel a videóval szinte bebiztosították a monarchia jövőjét, és fel is vázolták azt az irányt, amit ők majd képviselni szeretnének…

Honnan indultunk?!

2023 első hónapjaiban pletykáltak rosszul elsült hasi műtétről, amnéziáról és kómáról is. Végül a jövendő királyné maga állt kamerák elé és március 22-én fakó arccal, önmagához képest is soványabban a nagy nyilvánosság előtt beszélt a betegségéről. A tavaszi videóban elmondta, hogy rákos megbetegedéssel diagnosztizálták és megelőző kemoterápián esik át. Vilmos herceg felesége akkor úgy fogalmazott, hogy hatalmas sokkhatásként érte a hír, próbálták ameddig csak lehet titokban tartani, de már nem lehetett tovább. A házaspár akkor úgy döntött, hogy a gyermekeik előtt sem fognak titkolózni.

„Időbe telt, mire elmagyaráztuk a dolgot Györgynek, Saroltának és Lajosnak. Azonban megnyugtattuk őket, hogy minden rendben lesz velem. Jól vagyok és minden nap egyre erősebb vagyok azáltal, hogy azokra a dolgokra összpontosítok, amelyek segítenek a gyógyulásban. Az, hogy Vilmos mellettem áll rendkívül sokat jelent nekem és nagy megnyugvást ad. Csak úgy, mint ahogyan a szeretet és a támogatás is, amelyet tőletek kapok. Ez nagyon sokat jelent mindkettőnknek” – mondta az első videóban Katalin.

Katalin hercegné márciusban

Katalin hercegné márciusban, amikor bejelentette a betegségét. (fotó: Profimedia)

A hír sokkolta a közvéleményt, és talán azt sem túlzás állítani, hogy a britek valamennyien szurkoltak a hercegné egészségéért. Közben pedig III. Károlyról is kiderült, hogy rákkal küzd. Kamilla királyné a férjétől, Vilmos pedig a feleségétől vállalt át feladatokat, hivatalos eseményeket. Valószínűleg ez eltelt hónapokban a hercegné nem olvashatott újságokat és kommenteket, mert akkor csak felzaklatta volna magát. Amíg ugyanis őt kezelték Harry kettő interjút is adott, egyet a feleségével közösen. Nem egyszer került a rákkal harcoló hercegné a támadások kereszttüzébe az amerikai magazinokban.

Nyáron megpróbált visszatérni a munkához

Legközelebb július 14-én láthattuk Vilmos nejét. Akkor szintén egy videóüzenetben szólt az emberekhez. Bár még láthatóan gyenge volt, próbált erőt sugározni.  „Nagyon jól esett mindenkitől az elmúlt pár hónapban érkezett sok támogató és bátorító üzenet. Nagyon sokat segített mindez nekünk Vilmossal, átsegített bennünket a nehezebb időszakokon.  Már jól haladok, de mindenki tudja, aki kemoterápián megy keresztül, hogy vannak jobb és rosszabb napok. A rossz napokon fáradtnak és gyengének érzed magad, amikor meg kell adnod a testednek a kellő pihenést. De a jobb napokon, amikor erősebbnek érzed magad, szeretnéd a legtöbbet kihozni belőle”- mondta a hercegné hozzátéve, hogy a kezelése még folyamatban van, és további  hónapokig eltart majd. Jelezte azt is, hogy jobb napokon bekapcsolódik a gyermekei iskolai életébe, és ha van energiája, akkor otthon is tevékenykedik. Akkor úgy fogalmazott, hogy türelemmel kell lennie, de igyekszik a nyár folyamán 1-2 hivatalos eseményen részt venni. Az elsőre nem is kellett sokat várni, hiszen július 15-én ő is ott volt a király hivatalos születésnapi parádéján. 

Katalin hercegné júniusban

A hercegné a júniusi bejelentésekor. (fotó: Profimedia)

Katalin ezt követően a wimbledoni teniszbajnokság férfi döntőjén vett részt lányával, Saroltával. A hercegné már sokkal jobban nézett ki, és állva tapsolt neki a közönség, amikor elfoglalta helyét a páholyban. Augusztusban pedig az egész családdal részt vett a Balmoralhoz közeli, Crathie Kirk nevű templomban tartott misén. 

Az egész családot megviselte, de egyben összekovácsolta

És el is érkeztünk szeptemberhez, amikor egy méltóságteljes és emberi videóban tudatta a hercegné és a családja, hogy túl van a kemoterápiás kezelésen.  „Az elmúlt kilenc hónap hihetetlenül kemény volt számunkra, mint család számára. Az élet egy pillanat alatt megváltozhat, és meg kellett találnunk a módját, hogy eligazodjunk a viharos vizeken és az ismeretlen úton…Tudnunk kell, hogy a rák útja összetett, ijesztő és kiszámíthatatlan mindenki számára, különösen azok számára, akik a legközelebb állnak hozzád. A saját sebezhetőségeiddel szembesít olyan módon, ahogyan korábban soha nem gondoltad volna…El sem tudom mondani, milyen megkönnyebbülés volt a nyár vége felé végre befejezni a kemoterápiás kezelésemet”- mondta a videóban Katalin, aki a következő hónapokban már vállal könnyebb munkákat, de minden figyelmét annak szenteli, hogy a rákmentességet megőrizze. A videó után a király és a királyné is kiadott egy nyilatkozatot. Ebben arról írnak, hogy “csodálatos hírként” fogadták a hercegné gyógyulását. Mindig szeretettel vannak iránta, és továbbra is mindenben támogatják, ami a teljes felépüléséhez szükséges. 

Vilmos herceg, Katalin hercegné és Sarolta hercegnő
Megnézem
Összes kép (4)

„Soha ilyen emberi és bátor hercegnét nem láthattunk. A videó egy egyértelmű üzenet, hogy az ország számíthat a jövő királynéjára” – írta az egyik kommentelő a videó alá. „Csodálatos a család, amit a felvételeken látunk. Akár egy normál, átlagos család. Teljes felépülést kívánok”- írta egy másik.

Katalin úgy zárta a felvételt, hogy Vilmossal együtt nagyon hálásak a támogatásért, amit kaptak, és nagy erőt merítettek azokból, akik ebben az időben segítettek nekik. „Megható volt mindenki kedvessége, empátiája és együttérzése… Mindazoknak, akik folytatják saját útjukat a rák elleni harcban – veletek maradok, egymás mellett megyünk, kéz a kézben.”

A közlemény után a Daily Mail felkereste a Kensington-palotát, akik közleményben azt mondták, hogy még nem tudják megmondani, hogy Katalin 2025-ben maximálisan képes lesz-e visszatérni a feladataihoz. Mindenről az orvosai javaslatai alapján döntenek. Ugyanakkor felhívták a figyelmet arra, hogy minden rákból való felgyógyulás más, és megerősítették, hogy a szokásos karácsonyi hangversenyt a hercegné szervezi meg. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top