nlc.hu
Sztárok

Minden Katalin hercegné betegségéről

„Katalin kómában van!” – a legeszementebb pletykák a hercegnéről, amiket érdemes tisztázni

„Katalin hercegné kómában van! Vilmos megcsalta Katalint és úton van a szerelemgyerek!" - csak néhány cím és pletyka az elmúlt hetekből. Ideje józan fejjel átnézni az eseményeket.

Katalin walesi hercegné állapotáról annyi pletyka keringett az elmúlt hetekben, hogy érdemes tisztába tenni a dolgokat. Mert lássuk be, ez a nő sokkal többet érdemel az olcsó szóbeszédnél és a rágalmazásoknál.

Kate Middleton 2001-ben, vagyis 23 évvel ezelőtt találkozott először Vilmos herceggel az egyetemen. 2003-ban kezdtek randevúzni és két évvel később össze is költöztek. Aztán Katalinnak olyan becenevekkel kellett szembesülnie, mint a Waity Katie, vagyis a Várakozó Katika, mivel a trónörökös nem akarta elsietni a dolgokat, és nem húzott gyűrűt a szerelme ujjára. Kapcsolatuk 2007-ben látszólag végleg zátonyra futott, ekkor szakítottak is. Erről Vilmos így nyilatkozott évekkel később. „Mindketten nagyon fiatalok voltunk. Egyetemre jártunk, igyekeztünk megtalálni a helyünket a világban. Különböző karakterek voltunk, fel kellett nőnünk.” Katalin pedig hozzátette, hogy nem volt boldog a szakítástól, de igazából mindkettőjüket csak megerősítette abban, hogy összetartoznak. Nem sokkal később kibékültek, 2010-ben pedig kamerák elé álltak, és bejelentették az eljegyzésüket. Néhány hónap múlva, 2011-ben már nem Waity Katie szerepelt a címlapokon, hanem Katalin, Cambridge hercegnéje.

Az elmúlt 13 évben a hercegné három gyermeket szült, a két kis herceg és a kis hercegnő pedig már most az országot és a koronát képviselik megannyi eseményen. Katalin tudja és elfogadta, hogy milyen feladatokkal és sajtóérdeklődéssel jár az, hogy immár ő a walesi hercegné, aki egyszer királyné lesz. Némán tűrte, ahogyan az elmúlt években Harry és Meghan interjúkban sározták be a nevét. Megkapta, hogy nem volt elég befogadó, ahogyan azt is, hogy rasszista. Hogy mi volt erre a válasza? Nem nyilatkozott. Mosolygott tovább és eleget tett a rangjával járó kötelességeknek.

A hasi műtétből lábadozó Katalin hercegné

A hasi műtétből lábadozó Katalin hercegné a gyerekekkel készült közös anyák napi fotón, március 10-én (Fotó: Profimedia)

Aztán elérkeztünk 2023 decemberéhez, amikor a karácsonyi misére menet utoljára láttuk együtt Vilmost és családját. Napokkal később pedig bejelentették, hogy Katalin egy komoly hasi műtéten esik át januárban, és a felépülése hónapokig eltart majd, ezért húsvétnál hamarabb nem tesz eleget nyilvános megjelenéseknek. A pletykagépezet beindult, és azóta is 200 százalékon pörög. Teszik ezt egy olyan nővel, aki több mint 20 éve elfogadta, hogy a nyilvánosság előtt éli az életét, aki a szüléstől a terhességi rosszullétig mindenről beszélt a sajtónak, és akkor is eleget tett a rangjával járó feladatoknak, amikor a sógora vagy a sógornője az Egyesült Államokból intézett felé célzott támadásokat. De most változott a helyzet. Azzal, hogy Katalin egyáltalán nem reagál a vele kapcsolatos hírekre, elszabadult a pletykagépezet, és csak a jóég tudja, hol áll meg!

Kómába esett?!

Egy, még aranyos téma volt a lapokban, amikor azt taglalták, hogyan kommunikál gyerekeivel Katalin hercegné a kórházban, ahogyan arról is rendre láthattunk képeket, amikor Vilmos a feleségéhez sietett a klinikára. És aztán bumm! Februárban megérkezett az első agyament pletyka arra vonatkozóan, hogy Katalin hercegné kómába esett a műtét alatt. A hírt Concha Calleja spanyol újságíró tálalta ki egy tévéműsorban, amit még a The Times is szemlézett. A helyzet odáig fajult, hogy a Kensington Palotának cáfolnia kellett Calleja információit. Ez, vagyis a kóma mint téma azóta is minden héten előkerül a brit sajtóban.

Vilmos február 8-án egy jótékonysági eseményen beszélt először a neje, és a daganatos betegséggel harcoló édesapja állapotáról. Akkor derült ki az is, hogy Katalin 13 napot töltött a kórházban. „Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a temérdek kedves, támogató üzenetért, amiket Katalin és édesapám kaptak, különösen az elmúlt napokban. Sokat jelent mindannyiunknak”- mondta beszédében a trónörökös.

A London Klinika a műtét idején

Rendőrök a London Klinika bejárata előtt, ahol Katalin hercegnét műtötték (Fotó: Profimedia)

Elhunyt?!

Nyugalmas napok helyett azonban ismét megbolondult a világ. Történt ugyanis, hogy az X-en (régi Twitteren) valaki random bedobta a témát, hogy Katalin hercegné meghalt. Több sem kellett a net népének, és máris elterjedt a pletyka, mely szerint a hercegné elhunyt. Az őrült teóriát azért kezdték el felkapni, mert a műtétből felgyógyuló Katalin visszavonult a szereplésektől.  Pedig ezt, vagyis azt a tényt, hogy pár hónapig nem vesz részt nyilvános eseményeken, már decemberben közölték. A gyógyulás, az egészség visszaszerzésére szánt privát idő pedig  mindenkinek kell, hogy  járjon, még egy trónörökös feleségének is.

A nagy photoshop-gate

És akkor elérkeztük a nagy Anyák napi kép drámájához. Történt ugyanis, hogy március elején, három gyermekével közös fotót töltött fel a hivatalos Instagram-oldalára Katalin hercegné, így ünnepelve az Anyák napját. Sok-sok ember hangosan ütni kezdte a dobokat, azt harsogva, hogy 17 helyen manipulált a felvétel. Sarolta egyik csuklójánál hosszabb a pulóver ujja, Katalin keze pedig túlságosan hosszú. A hisztéria addig fokozódott, hogy egy nappal később a hercegnének egy közleményt kellett kiadnia arról, hogy mint oly sokan mások, ő is szokta szépítgetni a fotókat, és ebben az esetben picit túlpörögte. „Sok amatőr fotóshoz hasonlóan én is alkalmanként kísérletezek a szerkesztéssel. Elnézést szeretnék kérni a tegnap megosztott családi fénykép által okozott kavarodásért. Remélem, hogy mindenkinek, aki ünnepelt, nagyon boldog anyák napja volt. C.”írta. Aztán támadás érte azért is, mert a felvételen nem viselte a jegygyűrűjét. A brit sajtóban pedig egy orvos nyilatkozott arról, hogy milyen egészségügyi oka lehet annak, ha valaki nem hordja a gyűrűjét. Az ember esze megáll.

Azt már én teszem hozzá, hogy egy olyan világban élünk, amikor az emberek szétretusált fotóval keresnek társat a Twitteren, az influenszerek a legnagyobb előfizetői a face appoknak, a TikTokon meg mindenki cicafejet, meg kutyustestet varázsol magára. Napokkal később Katalin hercegné egy másik fotóját is előszedték: akkor az utolsó olyan felvétel került terítékre, amin II. Erzsébet és a dédunokái láthatóak. A felvételt még 2022 nyarán készítette a hercegné, és „szörnyű módon” retusálás nyoma látható a szófán, és az egyik gyerek ruháján. 

Megcsalás, és szerelemgyerek?!

Hirtelen eljutottunk oda, hogy mindenki, aki eddig Covid, vagy háborús szakértő volt, most a királyi család összeesküvéseinek nagy megálmodója lett. Márciusban indult el az a pletyka, hogy Katalin nem beteg, hanem válságba került a házassága. A kommentelők azzal árasztották el a netet, hogy Vilmos 2019 óta folytat viszonyt Lady Rose Hanburyvel és a nő teherbeesett, ezért került a válás szélére Vilmos és Kate kapcsolata. Lady Rose, aki hosszú évek óta ápol jó viszonyt a királyi család tagjaival, és akinek a fia ott volt III. Károly koronázásán, mint apród, megszólalt a pletykák hallatán. „A szóbeszéd teljes mértékben hazugság!” – mondta.

Vilmos herceg, Katalin hercegné és Lady Rose Hanbury

Vilmos herceg, Katalin hercegné és Lady Rose Hanbury egy norfolki gyermek hospice rendezvényen, 2016-ban (Fotó: Profimedia)

A hasonmás?!

De hol van eközben Katalin? Nos, ahogyan decemberben elmondták: elvonulva lábadozik. Sokak szerint a palota most nagyon rosszul teszi, hogy folyamatos hallgatásba burkolódzik. Egyszer látni lehetett egy homályos képet Carole Middletonról, és az autóban mellette ülő lányáról. De sokan nem vennének rá mérget, hogy Kate van a fotón. Néhány napja pedig egy olyan videón pörögnek az emberek, melyen az látható, hogy Vilmos és Katalin egy helyi boltban vásárolt be. A felvételek viszont ebben az esetben is homályosak, és már a BBC egyik riportere is úgy nyilatkozott, hogy a videón látható nő egy hasonmás, nem Katalin. 

Katalin hercegné hasonmása

A Sun és a Mirror címlapján az állítólagos Katalin hasonmás (Fotó: profimedia)

És íme a legfrissebb, március 20-i téma Katalin állapotáról. Kiderült, hogy a klinikának, ahol a műtét zajlott, eljárást kellett indítania, mivel a személyzet egyes tagjai megpróbáltak hozzáférni a hercegné egészségügyi aktájához, amit a vezetőség végül lefülelt. A Daily Mailnek nyilatkozó kórházi bennfentes úgy fogalmazott, hogy a kórházi igazgatóság teljesen megdöbbent és elkeseredett, hogy egy megbízható kolléga egy ilyen etikai vétséget követett el. A Kensington Palota szóvivője úgy nyilatkozott, hogy ez a londoni klinika ügye, ott zajlik a belső vizsgálat, ezért Vilmosék külön nyilatkozatot nem fognak tenni.

Tény, hogy elhibázott kommunikációt folytat a palota. De van egy beteg nő, aki átesett egy operáción. Nem tudjuk, hogy annak voltak-e szövődményei vagy sem. Tételezzük fel, hogy minden jól alakult, és a hercegné már lábadozik. Mit kért Katalin? Három csendes, nyugalmas hónapot, hogy felépülhessen. Mit tett a közvélemény? Konkrétan üldözni kezdte, és számon kérik rajta, hogy nem mutogatja magát. Ez nem egy olcsó valóságshow, mert tetszik vagy sem, még mindig egy jövendő királynéról beszélünk. Hogy mit tudunk pontosan? Azt, amit a palota kiadott. Aztán fel lehet ülni a tucatnyi pletykának, ha éppen erre van valakinek igénye…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top