nlc.hu
Sztárok

Katalin hercegné állapotáról született elméletek

Katalin hercegné tényleg meghalt? Egyre elborultabb elméletek látnak napvilágot

Hiába mondják, hogy minden rendben van vele, Katalin hercegné eltűnése mögött sokan már a legrosszabbat sejtik. Amit a világgal is megosztanak…

A Kensington-palota január 17-én közleményt adott ki, melyben azt írták, hogy Katalin hercegnét előző nap kórházba szállították, ahol egy előre tervezett hasi műtéten esett át. Azt is jelezték, hogy Katalin a hivatalos megjelenésit húsvétig szüneteltetni kényszerül, továbbá beszámoltak, hogy az elvégzett műtét sikeres volt, ám a hercegnét még legalább 10-14 napig bent tartják.

Ha bárki mással esne ez meg, valószínűleg semmilyen hírértéke nem lenne a dolognak, de mivel a brit királyi család egyik tagjáról van szó, aki ráadásul az egyik legnépszerűbb, és a legtöbbek által kedvelt arc a monarchiában, érthető, hogy rögtön beindultak a találgatások: mi történhetett? Katalint utoljára december 25-én fotózták a gyerekeivel együtt, azóta azonban senki nem látta őt, és egy-egy hivatalos közleményt leszámítva kicsit olyan lett, mint Columbo felesége: mindenki tudja, hogy van, csak senki nem látja.

Az internet arctalan tömegének több sem kellett, azonnal elkezdték gyártani az összeesküvés-elméleteket, és egyre vadabb teóriák születnek arról, hogy van most Katalin hercegné.

Katalin utolsó szereplése

Az utolsó alkalom, amikor Katalint látták, december 25-én volt, Sandringhamben (Fotó: Getty Images/Samir Hussein)

Kóma, halál, Big Brother?

Kezdődött az egész azzal, hogy Concha Calleja spanyol újságíró a Fiesta című műsorban azt állította, hogy egy „palotai informátor” arról tájékoztatta, hogy Kate Middleton kómába esett. A család sajtósai ezt teljes mértékben cáfolták, és februárban a The Times hasábjain jelent meg a következő nyilatkozat is: „ez teljes nonszensz. Az újságíró meg sem próbálta ellenőrizni a tényeket, amit mondtak neki. Ez alapvetően teljesen kitalált, és itt az udvarias angolt fogom használni: szó sincs róla” – tagadták az állításokat.

A kóma teória azért is annyira népszerű a Twitterezők körében (tudjuk, már X, de senki nem hívja így), mert sem Katalint, sem az ő szüleit, de még Györgyöt, Saroltát és Lajost sem lehetett azóta látni. Az egyetlen, aki fel-feltűnik, az Vilmos herceg, a napokban azonban ő is lemondott egy hivatalos programot, amit Konstantin görög király emlékére rendeztek, méghozzá „személyes okokra hivatkozva” ami újabb találgatásokra adott okot.

A szemfüles netezők szerint akárhányszor megjelenik a nyilvánosság előtt, mindig gondterheltnek tűnik. Ami persze azért is lehet, mert III. Károly rákdiagnózisa és a felesége lábadozása ténylegesen foglalkoztatja a trónörököst, 

de egyes tweetek már odáig mentek, hogy Katalin meghalt, és Vilmos épp gyászol.

Nonszensznek gondolod? Akkor kapaszkodj meg, mert olyan elmélet is napvilágot látott, hogy a hercegné a Big Brother következő évadának sztárja lesz. Az új széria márciusban startol el, és egyesek tudni vélik, hogy Katalin lesz a meglepetéssztárja a műsornak. Hihetetlen? Az. De hát valakik abban is hisznek, hogy a Föld lapos, vagy, hogy Elvis még életben van, szóval nincs min meglepődni.

A Celebrity Big Brother teória kapcsán egyébként olyan ötlet is született, hogy az Álarcos énekesben lesz látható, amit azért erősen kétlünk. De az abszolút kedvenc, toplistás elméletünk, hogy a walesi hercegné egy kozmetikai kezelésből lábadozik, ahol has- és comb-zsírleszíváson esett át, amit a fenekébe implantáltak. A szépészeti klinikai egyik alkalmazottja állította, hogy látta odabent a hercegnét.

Igen, azt a nőt, aki három gyerek után is ránézésre körülbelül 40 kiló vasággyal, tehát a zsírleszívás teljesen logikus döntés lenne a részéről… (Ez irónia volt, ha valaki számára nem lenne egyértelmű.)

Ami biztos

Katalin január 29-én, két hét kórházi tartózkodás után térhetett haza. A palota közölte, hogy a hercegné felépülése meglehetősen jól halad, és a család nevében köszönetet mondtak az elkötelezett ápolószemélyzetnek, akik a London Clinicben kezelték őt.

Február 7-én Vilmos herceg a légi mentőszolgálat eseményére volt hivatalos, ahol beszédet is mondott, és röviden megemlékezett a feleségéről is: „szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem a Katalinnak és az apámnak nyújtott kedves támogatást, különösen az elmúlt napokban. Ez nagyon sokat jelent mindannyiunknak…

Majd jött Konstatin görög király megemlékezési ceremóniája, aki nem mellesleg Vilmos herceg keresztapja volt. A herceg egy órával az esemény előtt mondta vissza az istentiszteleten való megjelenését, mindezt úgy, hogy egyébként Windsorban tartózkodott, ahol a megemlékezésre is sor került volna. A homályos megfogalmazás és a titkolózás, ami a hercegnét övezi olaj volt a tűzre, és elöntötte a Twittert, hogy Katalin állapota rosszabbra fordult, ezért volt a hirtelen döntés.

Így február 29-én a palota újabb nyilatkozatot adott ki, miszerint: „A Kensington-palota januárban világossá tette a hercegnő felépülésének ütemezését, és csak jelentős frissítésekkel szolgálunk. Ez az útmutatás továbbra is érvényes” – fogalmaztak, hogy féken tartsák az egyre nagyobb cirkuszt. Nem sok sikerrel.

Katalin hercegné a Mirror címlapján

Az egész világ azt találgatja, hogy mi történik (Fotó: Getty Images/Ming Yeung)

Mi lesz ezután?

A BBC szerint a királyi család hatalmas dilemma elé került, hogy mit osszon meg a médiával. Hiszen, amíg Károly király rákdiagnózisáról szinte mindent tudni, addig Katalin állapotát teljes hírzárlat övezi. Érthető, hogy Vilmos igyekszik megkímélni a feleségét a nyilvánosság érdeklődésétől ebben a kényes időszakban, ugyanakkor minél inkább elzárkóznak a válaszoktól, annál több kérdés merül fel.

A BBC szerint, Katalinnak számolnia kell azzal, hogy amikor visszatér a közfeladataihoz, nagyon intenzív vizslatásnak lesz kitéve. Mindenki azt fogja nézni, változott-e valami rajta, másképp néz-e ki. Épp ezért várhatóan nagyon gondosan fogják megválasztani azt, hogy mikor és hogyan lépjen újra nyilvánosság elé.

Ami pedig Károly diagnózisát illeti: valószínűleg azért ítélték fontosnak, hogy a király betegségéről nyíltan beszéljenek, hogy mutassák, az uralkodó így is képes ellátni a feladatait. Katalinon nincs ekkora nyomás, hiszen nem trónvárományos, így lehetősége van rá, hogy kérésének megfelelően senki ne beszéljen arról, mi is történt valójában vele. 

Forrás: 1, 2, 3, 4

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top