nlc.hu
Sztárok

Megmutatta magát a rákbeteg III. Károly király

Először jelent meg III. Károly király a nyilvánosság előtt rákbetegségének diagnózisa óta – fotók

Húsvéti istentiszteleten mutatta meg magát a brit uralkodó.

Daganatos betegségének diagnózisa óta először jelent meg III. Károly király a nyilvánosság előtt. A brit uralkodó – aki az anglikán egyház legfőbb világi vezetője – és felesége, Kamilla vasárnap részt vett a windsori királyi rezidencia Szent György-kápolnájában tartott húsvéti istentiszteleten. Mint az MTI írja, az egyórás ünnepi szertartás után a királyi házaspár személyesen köszöntötte az üdvözlésükre összegyűlt tömeget, és sok emberrel hosszasabban elbeszélgettek.

Fotó: Samir Hussein/WireImage

Fotó: Samir Hussein/WireImage

 

Fotó: Hollie Adams - WPA Pool/Getty Images

Fotó: Hollie Adams – WPA Pool/Getty Images

A Buckingham-palota február elején jelentette be, hogy a 75 éves III. Károlynál az orvosai daganatos betegséget diagnosztizáltak, és az uralkodó kezelése megkezdődött.

Fotó: Chris Jackson/Getty Images

Fotó: Chris Jackson/Getty Images

A király ellátja hivatalos államfői teendőit, megkapja a kormányzati iratokat és rendszeres heti audiencián fogadja Rishi Sunak miniszterelnököt is. Hivatalos programokon azonban a diagnózis csaknem két hónappal ezelőtti bejelentése óta nem vett részt, és a vasárnapi windsori húsvéti szertartás volt az első alkalom, hogy megjelent a nyilvánosság előtt.

Fotó: Mark Cuthbert/UK Press via Getty Images

Fotó: Mark Cuthbert/UK Press via Getty Images

Nem volt jelen a kápolnában Vilmos trónörökös – Károly fia – és felesége, Katalin walesi hercegné.

Katalin tíz napja jelentette be, hogy nála is daganatos betegséget diagnosztizáltak, és jelenleg ő is kezelésben részesül. A walesi hercegnő karácsony óta egyetlen hivatalos programon sem vett részt, és a közeljövőben sem várható, hogy visszatér közéleti feladatainak ellátásához.

Kiemelt fotó: Chris Jackson/Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top