nlc.hu
Sztárok
Celebek halálhírét keltette az AI

Andrea Bocelli és sok más sztár halálhírét keltette a mesterséges intelligencia

Az elmúlt hetekben több celebet is "eltemetett" egy YouTube-csatorna.

Augusztus 25-én megjelent egy angol nyelvű YouTube-videó, mely szerint Andera Bocelli egy nappal korábban elhunyt a toszkánai otthonában. A 10 és fél perces videó első nagyjából 2 perce – mely Bocelli halálának körülményeiről szól – merő kitaláció, a maradék 8 és fél perc pedig egy korrektnek tűnő életrajz. Mint a 24.hu írja, a rövid videók és fotók egymást követő vetítéséből álló videó alighanem egy mesterséges intelligencia műve, ahogy szinte az is biztos, hogy a szöveget felolvasó megnyerő hang sem valódi emberé.

A Bocelli álhalálhíréről szóló videót 10 nap alatt közel 190 ezren nézték meg. A csatornát – mely közzétette – Vietnamból működtetik, és naponta töltenek fel rá egy-két hasonló álhalálhírt. Az elmúlt hetekben többek között Eddie Murphyt, Samuel L. Jacksont, Mike Tysont, Céline Diont és Sylvester Stallonét is eltemették.

Mint a portál megjegyzi, a videók egy kaptafára készültek, a legnagyobb különbség közöttük, hogy némelyiken a Bocelli-videóból is ismert férfihang, másokon egy valódinak tűnő női hang olvassa fel a szövegeket.

Kiemelt fotó: Samir Hussein/WireImage

Ez is érdekelhet Matteo Bocelli Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top