nlc.hu
Sztárok
Ki Kerkez Milos

Minden, amit tudni akartál Kerkez Milosról, a foci új üdvöskéjéről

Úgy tűnik, hogy Szoboszlai Dominiknak kihívója akadt, Kerkez Milos nemcsak tehetséges, de a női szíveket is rabul ejtette.

Milos Kerkez hivatásos labdarúgó, aki balhátvédként vagy balszélsőként játszik az első osztályú AFC Bournemouth csapatában 2023 óta. Milos Szerbiában született, és egészen korán kiderült: labdarúgásra hivatott. Tizenegy éves korában már a Rapid Wien akadémiájának tagja volt, ahonnan 2019-ben a Győri ETO FC-hez igazolt át.

Kerkez Milos

Fotó: Profimedia

Az AC Milan labdarúgója, Paoli Maldini itt figyelt fel a tehetségére, és vitte őt az olasz klub junior csapatába, ahonnan aztán 2022 januárjában – elegendő játékidő híján – a holland AZ Alkmaarhoz igazolt.  

Ami a magyar válogatottat illeti, 2022 szeptemberében, egy németország elleni meccsen láthattuk őt először. A 20 éves fiú korábban úgy nyilatkozott, hogy nagyon hálás a szüleinek, amiért áldozatokat hozak az ő karrierjéért. „Gyerekkorom óta az járt a fejemben, hogy amikor profi futballista leszek, akkor elkezdek »törleszteni« feléjük, szerettem volna mindent megadni nekik, amire szükségük van. Erről azóta sem feledkeztem meg, és a jövőben sem fogok.” A fiatal tehetségnek egyébként a bátyja is labdarúgó, ő a szerb Partizan csapatát erősíti.

kerkez milos

Fiatal kora ellenére Krekez a magyar felnőtt válogatott egyik sztárjátékosa (Fotó: Profimedia)

Milos neve az elmúlt napokban ismét a köztudatba került, mert úgy volt, hogy ő is játszani fog az októberi Nemzetek Ligája-mérkőzéseken, csakhogy egy sérülés miatt Marco Rossi kapitány úgy döntött, mást állít be helyette. A játékos angol csapatával a múlt hétvégén a Leichester ellen játszott, akkor sérült le.

Bár a magánéletéről sokat nem tudni, egy biztos: Szoboszlai Dominik nem az egyetlen, akiért a női focidrukkerek odavannak. Egész kis rajongótábort tudhat már magáénak, úgyhogy biztos sokat fogunk még róla hallani.

kerkez milos

A Bournemouth színeiben (Fotó: Profimedia)

Forrás: 1, 2

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top