SZÜLŐSZERVIZ: új podcast indul az nlc-n

A Szülőszerviz egy olyan gyakorlati megoldásokat mutató beszélgetés-sorozat, ahol a Hősök Tere Alapítvány szakemberei valódi iránytűt adnak a szülők kezébe: olyan, a mindennapi életben is gyakorolható mondatokat, attitűdöket, amelyek segítségével magabiztos, a világra nyitott gyerekeket nevelhetnek. Ebben segít mostantól a Szülőszerviz, hétről hétre!

A gyereknevelés egyáltalán nem könnyű, ha igazán jól akarjuk csinálni. Mindenhonnan kapjuk a jó tanácsokat, ömlik ránk egy hatalmas, már-már feldolgozhatatlan információhalmaz, amiből mi, szülők, egyre nehezebben tudjuk kiválogatni a számunkra leghasznosabbakat. Honnan tudhatjuk, mivel segítünk és mivel ártunk hosszú távon a gyerekeinknek? Melyek azok a mondatok, amelyeket bár jó szándékkal mondunk, épp az ellenkező hatást váltják ki?

A Hősök Tere Alapítvány szakértői hisznek abban, hogy   képessé tudjuk tenni magunkat olyan dolgokra, amikről korábban úgy gondoltuk, hogy nem vagyunk képesek és ez vonatkozik a gyerekeinkre is. Ennek a growth mindset-szemléletnek a segítségével műsorainkban hétről-hétre olyan témákat dolgozunk fel, amelyekkel önbizalmat, kitartást adhatunk a gyerekeinknek. Szó lesz többek között arról, hogy dicsérjünk jól, hogyan segíthetjük gyerekeinket az izgulás vagy épp a félelem legyőzésében, de olyan témák is előkerülnek majd, hogy milyen egy jó tanár vagy hogy meddig mehet el egy edző.

SZÜLŐSZERVIZ: új podcast indul az nlc-n

A podcast házigazdái Orosz Györgyi, a Hősök Tere Alapítvány ügyvezetője és  Mellik Éva, az nlc újságírója, akik a podcast-adásokban ismert emberekkel is beszélgetnek majd egy-egy téma kapcsán. Egy biztos, sok-sok AHA-élményt hozunk nektek, olyanokat, amelyeket már ma elkezdhettek gyakorolni otthon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top