Szülőszerviz-podcast: Az erőfeszítés fontossága

A Szülőszerviz mai adásában Mellik Éva újságíró beszélget Orosz Györgyivel, a Hősök Tere Alapítvány alapítójával és Pásztory Dóra kétszeres paralimpiai bajnok úszóval arról, hogyan motiváljuk gyerekeinket a küzdésre, arra, hogy az álmaikért bizony meg kell dolgozniuk. Hogyan adjuk át számukra azt a tudást, miszerint az erőfeszítés igenis fontos dolog legyen az életükben.

Alapvetés, hogy a jó dolgokért meg kell dolgozni. Felnőttként ezt gyorsan megtanulja az ember, de mit tehetünk azért, hogy a gyerekek is minél előbb elsajátítsák ezt a tudást? Pásztory Dóra kétszeres paralimpiai bajnok úszónknak is le kellett győznie a félelmeit, de hogy őt mi segítette már gyerekkorában, ő hogyan motiválja a saját gyerekeit, arról ő maga mesél majd. Orosz Györgyi growth mindset specialista pedig többek között kifejti, miért kiemelten fontos az, hogy a gyerekek mindig saját magukhoz, a saját erőfeszítéseikhez viszonyítva mérjék teljesítményüket. Nem mellesleg ez a szülőkre is vonatkozik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top