Szülőszerviz-podcast az NLC-n: Hogyan érdemes jól dicsérni a gyerekeinket?

A Szülőszerviz első adásában arról beszélget Orosz Györgyi, a Hősök Tere Alapítvány alapítója és Mellik Éva újságíró, hogy miként érdemes jól dicsérni a gyerekeket. Ez ugyanis korántsem olyan egyértelmű, mint amilyennek elsőre tűnik. Bizony el lehet rontani, amelynek akár hosszú távú következményei is lehetnek.

A szülők általában nem felejtik el megdicsérni a gyereküket a jó teljesítményért. Legtöbbször az a mondat hangzik el, hogy ÜGYES VAGY, OKOS VAGY! Ugyan mi bajt okozhatnak ezek az ártalmatlannak tűnő, jó szándékú dicséretek? – gondoljuk.  Röviden megválaszolva a kérdést: az, hogy címkézzük a gyereket és nem a valós teljesítményét ismerjük el. Ez pedig akár nagyfokú önbizalomvesztést is okozhat nála rengeteg más dolog mellett. Vajon hogyan kell akkor jól csinálni, hogyan dicsérjünk jól? Orosz Györgyi, a Hősök tere Alapítvány alapítója a growth mindset pszichológia szakértőjeként adja meg a válaszokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top