Szülőszerviz-podcast az NLC-n: Hogyan beszélhet a tanár a gyerekemmel?

A szülőszervíz mai adásában arról beszélget Mellik Éva újságíró Orosz Györgyivel, a Hősök Tere Alapítvány alapítójával és Juhász Judit pedagógussal, hogy miként beszélhet a tanár a gyerekekkel. Vajon változott-e a világ az elmúlt évtizedek tekintélyelvű módszereihez képest? És vajon mi, szülők tudjuk-e, hogyan lehet hatékonyan együttműködni a tanárokkal? Egyáltalán: melyek a jó tanár ismérvei?

Tanítót válassz, ne iskolát! Ezt szinte minden szülő hallotta már. Igen ám, de milyen szempontok szerint érdemes, mi a jó ismérve egy tanárnak, mi az, ami még belefér és mi az, ami nem egy nevelési módszerbe? Mikor érdemes lépni és iskolát váltani, milyen jelei vannak annak, ha a gyerekünk nem érzi ott jól magát? Hogyan javítható a gyerek-tanár kapcsolat, mit tehet a szülő, hogy érdemben segíteni tudjon, ha elmérgesedik a helyzet? Rengeteg megbeszélnivaló, amiben Orosz Györgyi, a Hősök Tere Alapítvány alapítója, growth mindset specialista és Juhász Judit pedagógus lesz a segítségünkre. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top