Szülőszerviz-podcast az NLC-n: A tanulással összefüggő stressz csökkentése

A Szülőszerviz mai adásában Mellik Éva újságíró beszélget Orosz Györgyivel, a Hősök Tere Alapítvány alapítójával és Szigeti Réka gyermekpszichológussal, a Sulinyugi szakmai vezetőjével arról, hogyan csökkenthető az iskolai stressz és szorongás a gyerekekben.

Az iskolakezdés már önmagában félelmetes tud lenni egy kisgyermek számára, hiszen egy teljesen új életszakasz kezdődik, sokkal több feladattal és elvárással. A nyugodt óvodás évek véget értek és meg kell tanulni helyt állni az iskolában. Ilyenkor sok kisgyerek kezd szorongani, félni az előtte álló feladatoktól. Nekünk, szülőknek, tanároknak feladatunk az, hogy megnyugtassuk őket. Hogy milyen jól bevált gyakorlatok, technikák vannak erre, hogyan tudják lecsendesíteni a stresszel járó túlzott izgalmat maguk a gyerekek, mit ne tegyünk semmiképp és mi az, ami segít, arról Orosz Györgyi, a Hősök Tere Alapítvány alapítója és Szigeti Réka gyermekpszichológus, a Sulinyugi szakmai vezetője beszélt nektek az adásban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top