Szülőszerviz: Így működik a growth mindset alapú gondolkodás a Budapest Schoolban

Miért fontos, hogy a gyerekek ne csak otthon kapják meg a growth mindsetet? Egyáltalán mi az, és miért használják nap mint nap például a Budapest Schoolban? Hogyan erősítik a gyerekek önbizalmát ebben az iskolában, miért épp ezt a szemléletet emelték be a mindennapjaikba? Erről beszélget Mellik Éva újságíró a Budapest School munkatársával, Takács Vikivel és a Hősök Tere alapítójával, Orosz Györgyi growth mindset specialistával a Szülőszerviz mai adásában.

A growth mindset, vagyis a fejlődésfókuszú gondolkodásmód témakörét járja körül a Szülőszerviz legújabb adása.
“Én béna vagyok a matekhoz”. “ Én a reál tárgyakban vagyok jó, a többiben nem annyira.” „Nem tudok pálcikaembernél bonyolultabbat rajzolni.” Ezek a mondatok sokak számára ismerősen hangzanak, de vajon mi húzódik meg mögöttük? Carol Dweck szociálpszichológus kutatásai szerint sokat számít, hogyan tekintünk önmagunkra. Úgy gondolunk magunkra, mint aki még képes fejlődni? Ha időt és energiát nem kímélve erőfeszítéseket teszünk, az élet minket fog igazolni és a befektetés a jövőben meg fog térülni. A sikerhez vezető úton társaink lesznek a nehézségek és kudarcok is. Hogyan dolgozzuk ezt fel? Hogyan segítik ezek is a fejlődésünket? Erről beszélget Mellik Éva újságíró a Budapest School munkatársával, Takács Vikivel és a Hősök Tere alapítójával, Orosz Györgyi growth mindset specialistával a Szülőszerviz mai adásában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top