Szülőszerviz: Hogyan győzhető le a félelem? Vendégünk: Al Ghoui Hesna

A Szülőszerviz mai adásában Mellik Éva újságíró beszélget a félelemről és annak feloldásáról Al Ghoui Hesnával, aki háborús tudósítóként bizony testközelből tapasztalhatta meg ezt az érzést és Orosz Györgyivel, a Hősök Tere Alapítvány alapítójával. A műsorvezetőből sokszor libabőrt kiváltó beszélgetésben Hesna mesél saját megéléseiről, melyek az ő legnagyobb félelmei, arról, hogyan állíthatjuk saját oldalunkra ezt az érzést és arról is, miben tud segíteni egy, a témában írt mesekönyv. Györgyi is hozzáteszi a magáét: gyakorlati tanácsokkal segít abban, mi legyen a helyes szülői reakció, mit ne tegyünk, mit ne mondjunk és mondjunk egy, a gyermekünk számára rendkívül félelmetes helyzetben. Hiánypótló beszélgetés következik!

‘Nincs mitől félni!’,  ‘Legyél bátor kislány!’ – mondatok, melyeket a puszta jó szándék hív elő a szülőből, mégis többet ártanak mint gondolnánk. A félelem egy alapvető érzelem, amelyet ér megélni, az nem mindegy, hogy ha már velünk van, mit kezdünk vele. A gyerekek számára a szülő adhat ilyen esetekben megoldó kulcsokat, hiszen a félelem a fejlődés velejárója lehet, ha megfelelően kezelik. Hogy kell ezt jól csinálni? Hogyan reagáljunk mi, szülők, ha látjuk, hogy a gyerekünk megijed.

Szülőszerviz: Hogyan győzhető le a félelem? Vendégünk: Al Ghoui Hesna

Holli szerint az a bátor, aki ugyan fél, mégis meg meri tenni azt, amitől tart. Holli Heszna meséjének főhőse, aki lépésről lépésre tanítja meg a gyerekeket arra, mit tegyenek, ha ijesztő helyzettel találkoznak. Ezt járjuk körbe mi is ebben a beszélgetésben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top