Szülőszerviz: Hogyan segítsük a tehetség kibontakozását? Vendégünk: Polgár Judit

A Szülőszerviz mai adásában Mellik Éva újságíró beszélget a tehetségről a sakktörténelem legjobb női sakkozójával, Polgár Judittal és Orosz Györgyivel, a Hősök Tere Alapítvány alapítójával. A beszélgetésből többek között kiderül majd, vajon ki mit gondol az igazi tehetségről, mi a legfontosabb ahhoz, hogy az szárba is szökkenjen, hogyan támogathatjuk gyermekünket leginkább a fejlődésben, de arról is, hogy a túl nagy elvárás vajon hová vezethet.

Szülőként mindannyian arra vágyunk, hogy a gyerekünk megtalálja azt a dolgot, amiben valóban tehetséges lehet, amiben igazán kiteljesedhet és ezáltal egy boldogabb életet élhet. Mit tehetünk azért, hogy ez megtörténjen? Honnan lehet tudni, hogy jó úton tartjuk-e őket? Egyáltalán mihez érdemes mérni őket? A szülők hatalmas nyomást élhetnek meg ennek kapcsán, mi most abban szeretnénk segíteni ezzel a beszélgetésünkkel, hogy értsék, érezzék, hogyan tehetik valóban a legtöbbet a gyerekükért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top