Szuperhős anya
Szponzorált tartalom

A gyerek akkor is szeret, ha hurkás a hátad, hülye vagy és lófejű

Büszkék vagyunk rá, hogy a nlc-t anyák is írják, akik pont annyit aggódnak, mint bárki más. Pedig már az összes létező cikket megírták az anyaságról. Bemutatjuk a szerkesztőség anyáit.

 

A feladat annyi volt, hogy pár mondatban (a limit egy újságíró esetében különösen veszélyes…) írják meg, hogy mi a legjobb, valamint a legnehezebb az anyaságban, és mi a legjobb tanács, amit valaha kaptak. Porondon az nlc-s anyák.

Kari Szilvi szerkesztő

Fotó: Neményi M.

A legjobb az anyaságban: létezik ő, aki tőled függ, él, mozog, lélegzik, ragaszkodik, sír, mosolyog.
A legnehezebb az anyaságban: létezik ő, aki tőled függ, él, mozog, lélegzik, ragaszkodik, sír, mosolyog.
És, hogy mi a legjobb tanács? A legjobb tanács: ne akard nevelni, csak szeresd őt, a többi úgyis jön magától!

 


Benecz Judit újságíró-szerkesztő

Fotó: Neményi M.

Mi a legjobb az anyaságban? Minden. Hogy megadatott, hogy lehet egy lányom, akit láthatok felnőni, látom, ahogy változik, ahogy rácsodálkozik a világra, és szív magába minden újdonságot, amit csak hall és lát. Neki köszönhetően tudom, mi az a szelektív süketség, a Legyen hót akkor is dúdolom, ha oviban van, és türelmes énem is minden nappal egyre csak fejlődik. Igaz volt barátnőm tanácsa: egyszer minden elmúlik, élvezd ki, amíg tart!

 

Zimre Zsuzsa újságíró

Fotó: NLC

Tizennyolc éves elmúlt a fiam, így gyakorlatilag már lezárult a nevelési szakasz. A legnehezebb, hogy a születésétől kezdve a szívem egy darabja mindig vele van, és hiába 18 pluszos fiú, a mai napig mindig ott van bennem az aggodalom, hogy minden rendben van-e? Ezt nem tudom kikapcsolni, legyek öt méterre vagy ezerötszáz kilométerre tőle. És azt hiszem, ez nem is fog változni. A legjobb dolog az anyaságban az, hogy valaki teljes szívéből, érdek nélkül szeret, és van köztünk egy olyan kapocs, ami sosem fog megszűnni. Plusz tíz éve minden reggel ágyba kapom a kávét. Csak, hogy ne legyen olyan nyálas.  A legjobb tanács egyértelműen az, hogy felesleges görcsölni, tökéletes anya nincs, erről a pszichológusok mesélhetnének.


Belső Olga rovatvezető

Fotó: NLC

A legjobb az anyaságban szerintem a feltétlen szeretet: akkor is szeret a gyereked, ha hurkás a hátad, hülye vagy és lófejű, sőt pont ezeket szereti benned a legjobban. És ugyanez megy visszafelé is, bármilyen is legyen, egyszerűen tökéletes. Sokat tanít ez az elfogadásról. A legrosszabb meg az, hogy az ember egy gyáva nyúl lesz, soha többé nem hajlandó kockáztatni, mert pótolhatatlan, és jaj, mi lesz, ha nem tudja felnevelni őket. Ez pedig a legjobb tanács, amit valaha kaptam: lazíts már! Az ember megtesz mindent a gyermekéért a legnagyobb jóindulattal, de úgyis csak harminc év múlva fog kiderülni, hogy jól csináltad-e, vagy épp ellenkezőleg. Szóval, a gyereknevelés nem egy videójáték azonnali visszajelzésekkel, hanem pont a másik véglet. Sötétben tapogatózunk mind. Ez van, el kell fogadni.


Kisszékelyi Veronika termékmenedzser

Fotó: Neményi M.

A legnehezebb az, hogy pillanatokból áll össze az egész anyaság. Folyamatos jelenlétet és gondolkodást jelent, valamint azt, hogy mindig, minden változásra készen kell állni, és könnyedén, örömként megélni. Mert lehet úgy is! Legjobb pedig az, mikor a gyerekeim megölelnek, és azt mondják, én vagyok a legjobb anya. Szeretem, amikor közösen nevetünk,  akár egymáson is, és amikor kifejtik a hatalmas világképeiket, hogy hogyan működik, vagy hogyan kéne működnie mindennek. Mert ők mindig tudják.

 

Kempf Zita senior szerkesztő:

Fotó: Neményi M.

A legjobb az anyaságban? Amikor több nap elteltével meglátjuk egymást. Amikor az egyik pillanatban agyon tudnám ütni, a következőben nem is értem, hogy haragudhattam erre a földre szállt angyalra valaha is. Vagyis az, hogy életemben először én is megtapasztalhattam, milyen feltétel nélkül szeretni. A legnehezebb félretenni a mérhetetlen félelmet attól, hogy bármi baja történik akár mellettem, akár bármikor az életben.

A legjobb tanács ez volt: akármilyen anya vagy általában (elvekhez képest, másokhoz képest vagy akár csak magadhoz képest), ennek a kisgyereknek senki nem lenne jobb anyja nálad. Te lettél az, te vagy az, vagyis neki mindig a lehető legjobb leszel.


Bodrogi Eszter újságíró

Fotó: NLC

A legjobb az, amikor még a kamasz  gyerekem is megölel teljes testtel, vagy amikor mindkét gyerek bebújik hajnalban az ágyunkba, és tíz percig nem szekálják egymást. A legrosszabb, amikor nem tudok segíteni, csak ott lenni – például szerelmi csalódás vagy konfliktus esetén. A legjobb tanács pedig ez: minden elmúlik.

 

Lezárult az NLC – Szuperhős anyák Pályázata

A szerkesztőség által kiválasztott édesanyákra pedig olvasóink szavazhatnak 2019. augusztus 26. és 2019. szeptember 08. között.

Minden kiválasztott édesanya BABY DOVE ajándékcsomagot kap!

18 és 49 éves kor közötti édesanya vagy, akinek van legalább egy 3 éves, vagy annál fiatalabb gyermeke? Töltsd ki kérdőívünket, a válaszadók között 20 db Dove ajándékcsomagot sorsolunk ki.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top