Szűrd ki cikkek

Nem vagy egyedül! 7 cukorbeteg híresség

Milliókat érint világszerte a cukorbetegség, miért pont a sztárok maradnának ki?

A cukorbetegség kialakulásának több oka is lehet, de az alábbi listánkból kiderül, hogy a diabétesz nem válogat, élj Budapesten vagy akár Hollywoodban.

Halle Berry

A színésznő egy forgatás alatt esett diabetikus kómába még 1998-ban. Az orvosok Berry fittségéből először 1-es típusú cukorbetegségre következtettek, de aztán a vizsgálatok 2-es típusú diabéteszt mutattak ki nála. Azóta rendszeresen szólal fel az egészségvédelemmel kapcsolatban, legutóbb épp a ketogén diétát javasolta cukorbeteg követőinek.

Salma Hayek

A mexikói színésznő a lányával volt várandós, amikor terhességi cukorbeteg lett. Bár a szüléssel a betegség is elmúlt, Salma Hayek életében megnőtt az esélye, hogy 2-es típusú cukorbeteg legyen. Mivel a családjában is előfordult a diabétesz, eléggé megijedtek. Mint mondta, nem tudta, hogy a terhesség kilenc hónapja alatt miért volt folyamatosan hányingere, amiről képtelen volt eldönteni, hogy a baba vagy egy komoly betegség miatt van. Azóta jobban figyel a táplálkozására.

Tom Hanks

Szerepeitől függően hízott vagy fogyott Tom Hanks, ami eléggé megviselte a szervezetét. Éveken át magas volt a vércukorszintje, míg végül 2013-ban bejelentette, hogy 2-es típusú cukorbeteg. „Tagja vagyok annak a lusta amerikai generációnak, aki addig bulizott, míg a kórházi ágyon kötött ki” – hibáztatta magát a kétszeres Oscar-díjas színész. 

Itt egy angol nyelvű videóinterjú, ahol a betegségéről beszél:

Hevesi Tamás

34 éve 1-es típusú cukorbetegséggel él Hevesi Tamás. Az énekes tavaly arról beszélt, hogy naponta átlagosan tízszer méri a cukrát, és hatszor ad inzulint magának – vagyis az évtizedek alatt rengeteg tűszúrást élt át. Mint mondja, ezzel a betegséggel is teljes értékű életet lehet élni, csak mindig legyen az embernél lassan és gyorsan felszívódó szénhidrát is, hogy elkerülje a rosszullétet. 

Korda György

A népszerű énekes több mint 25 éve küzd a cukorbetegséggel, egy évtizede már inzulint is használ. Felesége, Balázs Klári egy interjúban elmondta, hogy már tudatosan figyelnek a helyes táplálkozásra, így amikor Korda György nassolni szeretne, hiába köröz a hűtőszekrény körül, nem talál semmit, ami kísértésbe vinné, legfeljebb almát vagy diót ehet.

korda gyorgy, balazs klari

Korda Györgyre odafigyel a felesége, Balázs Klári (Fotó: smagpix.com)

Dévényi Tibor

A pöttyös labdák és a Három kívánság királya 2010 környékén vette észre, hogy nincs jól. 17 mmol/liter volt a cukra, ami nagyon magasnak számít. Az orvosok a testsúlya csökkentését javasolták, és azt, hogy próbálja 6 és 10 között tartani a vércukorszintjét, bár ez még mindig elég magas. Igyekszik a cukrot és a tésztát kihagyni az étrendjéből, de azt mondja, még ma is bevágja a libazsíros kenyeret, habár próbál odafigyelni a teljes kiőrlésű péksüteményekre.

Erős Antónia

Az RTL Klub híradósa talán a legismertebb magyar cukorbeteg. 25 éves korában állapították meg az 1-es típusú cukorbetegségét. Antónia, aki megalapította a cukorbetegekkel foglalkozó Egy Csepp Figyelem Alapítványt, azt vallja, hogy évente egyszer mindenkinek meg kellene nézetnie a cukrát, amellett, hogy egészségesen kell táplálkozni, és rendszeresen kell mozogni.

Erős Antónia, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány alapítója beszél a Jónak lenni jó! című műsor sajtótájékoztatóján. A műsor a cukorbeteg gyerekek és fiatalok támogatására, táboroztatásának segítésére gyűjtött tavaly (Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top