Szűrd ki cikkek
Szponzorált tartalom

Kiderült, inzulinrezisztens, 22 kilót fogyott

Csak kevesen tudják, a gyerekeknél is jelentkezhet inzulinrezisztencia, ami sok esetben túlsúlyhoz és megannyi sikertelen diétához vezethet. Egy túlsúlyos nő saját történetével szeretné erre felhívni a figyelmet.

Amy nyolcéves volt, amikor túlsúlya miatti kálváriája kezdetét vette. A kislány 91 kilót nyomott, ami miatt szülei orvoshoz vitték. A szakember úgy gyanította, Amy túleszi magát, ezért diétára fogta. A kislány nem értette, mi a baj vele, boldognak érezte magát, nem evett túl sokat, az édességekből is mértékkel fogyasztott, mégis sanyargató fogyókúrára ítélték. Az orvos által javasolt diéta nem vált be, a kislány élete pedig innentől kezdve mindig egy újabb fogyókúráról szólt. „Minden létező diétát kipróbáltam, de az eredmény mindig az lett, hogy idővel visszaszaladtak rám a kilók, sőt több is. A legtöbb diéta, amit kipróbáltam, előre csomagolt élelmiszereket javasolt, ám mihelyst ezekkel leálltam, és újra elkezdtem az általam készített ételeket enni, a kilók szinte azonnal visszajöttek” – emlékszik vissza.

inzulinrezisztencia fogyás

Pár évvel ezelőtt Amy részt szeretett volna venni egy fogyókúrás versenyen, ahol a nyertest egy ezer dolláros utazási voucherrel jutalmazták, és mivel szeretett utazni, úgy érezte, eljött az idő, hogy újra megpróbáljon megszabadulni a súlyfeleslegtől. 147 kilót nyomott ekkor. Azon kívül, hogy mindennap legyalogolt 5 kilométert, elkezdett „valódi” ételeket enni, és naplót vezetett arról, hogy mit eszik, iszik. Ezzel egy időben annak is szeretett volna utánajárni, hogy miért megy ilyen kínkeservesen a fogyókúra nyolc éves kora óta. Bejelentkezett egy táplálkozástudományi intézetbe, ahol nagyon gyorsan kiderült, gyerekkora óta inzulinrezisztens, a túlsúlyát is ez okozta.

A diagnózis birtokában már egyenes volt az út, szakember segítségével összeállítottak egy megfelelő étrendet, ahol nemcsak az volt a feladat, hogy egészséges szénhidrátokat, zsírokat és fehérjéket fogyasszon, de azt is szigorúan be kellett tartania, hogy mikor, miből, mennyit eszik. Amy naplója alapján ugyanis kiderült, nem volt se rendszer, se egyensúly abban, ahogy étkezett. Amy a diétával nagyon gyorsan 22 kilós fogyást ért el.

„Ezt a 22 kilót nagyon könnyű volt leadni” – meséli a nő, aki a megfelelő táplálkozásnak köszönhetően energikusabb, sokkal jobban alszik, és olyannyira kiegyensúlyozott lett az emésztése, hogy nem kell többé a refluxra gyógyszert szednie. Nem mellesleg lelkileg is jobban van, hiszen végre megtalálta a magyarázatot és módszert a problémájára – arra a problémára, ami az egész eddigi életét meghatározta. 

Bár a kitűzött 80 kilogramm mínuszért még dolgoznia kell, elhatározta, hogy történetével segíteni szeretné azokat, akik hozzá hasonlóan eddig nem boldogultak a diétával. Példájával elsősorban a túlsúlyos gyerekeket szeretné támogatni.

Forrás: Youtube

Olvass tovább a témában!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top