Szűrd ki cikkek

35 kilót fogyott, megmentette a házasságát

A túlsúly mögött mindig ott egy történet, egy nyomós ok, egy magyarázat, aminek birtokában az érintett képes elindulni a fogyás útján. Az alábbi elképesztő fogyástörténetek ezt bizonyítják.
boldog pár

100 kiló fogyás 17 hónap alatt

Stacy Blair 28 éves volt, amikor súlyos egészségügyi problémái lettek a testsúlya miatt. „Gyógyszert kellett szednem a magas vérnyomásom miatt, az asztmám egyre súlyosabb lett, és pokoli fájdalommal járt, ha öt percnél többet kellett gyalogolnom vagy járnom” – nyilatkozta a fiatal nő, aki nem egy szebb külső, hanem az egészségi állapota miatt döntött a fogyókúra mellett. „Aktívan részt akartam venni a kistestvéreim életében. Szerettem volna, hogy egy nap belőlem is anyuka váljék, szerettem volna, ha újra fájdalom nélkül mozoghatok – egyszerűen szerettem volna élni, és nem csak vegetálni.” A fiatal lány a keto diéta mellett döntött, és 17 hónap alatt mintegy 100 kiló súlyfeleslegtől sikerült megszabadulnia. „Nem a leadott testsúly az, ami fontos, hanem az élet, amit ezzel visszakapsz.”

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Stacy Blair (@losing_for_health) által megosztott bejegyzés, Okt 1., 2019, időpont: 9:50 (PDT időzóna szerint)

 

68 kilót adott le a tanárának köszönhetően

Joey Morganell mindössze 13 éves volt, amikor rákbeteg édesanyját elvesztette, majd három évvel később végignézte, ahogy édesapja életét kioltja egy szívroham. Gyászát az étel csillapította, és mire az érettségire került a sor, 181 kilót nyomott. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy rengeteg szerető és gondoskodó ember vette körül, egy tanára pedig arra biztatta, hogy nézze meg a 2001-es Fat, Sick and Nearly Dead című dokumentumfilmet, ami akkora hatással volt rá, hogy a film végén már tudta, változtatnia kell. Tudatos táplálkozásba, egészen pontosan vegán életmódba kezdett, aminek következtében 68 kilót tudott leadni. Egy 2019-es Instagram bejegyzésben azt írta, hogy bár a fogyókúra nehéz, ami ennél sokkal nehezebb, hogy szembesülj önmagaddal, és azzal a problémával, ami a túlevéshez vezetett.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Joey (@gaudyqueen) által megosztott bejegyzés, Márc 2., 2018, időpont: 12:02 (PST időzóna szerint)

 

Az alkoholmegvonás volt a siker kulcsa

Bár Jelly Devote soha nem volt túlsúlyos, néhány kiló feleslegtől sehogy nem tudott megválni – egészen addig, amíg nemet nem mondott az alkoholra. „Teljesen új ember lett belőlem, nemcsak kívül, de belül is sokkal jobban érzem magam” – vallotta be a most 27 éves fitneszguru, aki 21 évesen ismerte fel, hogy a sört és a cydert jobb elengedni.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Jelly Devote (@jellydevote) által megosztott bejegyzés, Nov 6., 2019, időpont: 5:43 (PST időzóna szerint)

 

73 évesen fogyott 25 kilót

Joan MacDonald az élő példája annak, hogy soha nem késő változtatni. „Hosszú évtizedeken keresztül túlsúlyos voltam, gyógyszert szedtem a magas vérnyomásom, a magas koleszterin és a reflux miatt, ráadásul az ízületi gyulladásom is súlyosbodott” – vallotta be a 73 éves asszony, akinek a lánya tanította meg, hogyan tudja az iPhone-ján nyomon követni az étkezését és a fizikai aktivitását. Ez a megoldás segítette őt abban, hogy tudatosabban és egészségesebben táplálkozzon és mozogjon. Megtanulta például, hogy miért fontos a fehérje, az egészséges zsírok, és attól sem riadt vissza, hogy bérletet váltson egy edzőterembe. Egy év alatt 25 kilótól szabadult meg, mára pedig másokat támogat a fogyásban – hiszen elkezdeni soha nem késő.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Joan MacDonald (@trainwithjoan) által megosztott bejegyzés, Szept 18., 2019, időpont: 12:50 (PDT időzóna szerint)

35 kilót fogyott, megmentette a házasságát

Jennifer Riviera közel 100 kilót nyomott, amikor azzal szembesült, hogy nincs energiája ahhoz, hogy a 13 éves fiával játsszon – testsúlya pedig a házasságát is kikezdte. „Nem nagyon működtünk a férjemmel, hiába tett ő meg mindent, én megnehezítettem, hogy szeressen, hiszen magamat sem szerettem” – vallotta be a fiatal nő, aki felismerte, hogy az életében mindenki elsőbbséget élvezett, a táplálkozással és saját magával pedig nem törődött. Pár évvel ezelőtt azonban egy ismerősének fogyástörténete nagy hatással volt rá, elkezdte ugyanazt a diétát, rákapott a jógára – mára pedig coach-ként segít másokat a fogyásban. Ami azonban ennél is fontosabb: újra van energiája a játékhoz, és a házasságát is sikerült megmentenie.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Jennifer Riveira (@jennriveira) által megosztott bejegyzés, Okt 6., 2019, időpont: 7:37 (PDT időzóna szerint)

Olvass még a témában!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top