Szűrd ki cikkek
Szponzorált tartalom

Ajándékozz egészséget karácsonyra!

Akinek nincs ötlete, hogy mit adjon szeretteinek idén karácsonyra, az menjen biztosra, és ajándékozzon „egészséget”, vagyis válasszon olyan meglepetést, ami a másik jóllétét támogatja. Inspirációnak hoztunk pár tippet!

Sporteszközök, kellékek

A koronavírus okozta krízishelyzet a mindennapi mozgásrutint is átírta, bezártak az edzőtermek, az uszodák, az ember a szabadban vagy az otthon négy fala között kénytelen feltalálni magát. Az ebben segítséget nyújtó eszközök, kellékek mostanság kimondottan hasznos ajándékok, legyen szó kimondottan a sporthoz kifejlesztett maszkról, egy sportapplikáció-előfizetésről, vagy vezeték nélküli fülhallgatóról, ami a legintenzívebb mozgás közepette sem esik ki a fülből.

Tipp: A Yoganotch nevű zseniális jógaasszisztens nem más, mint a testre szerelhető mozgásérzékelők rendszere, amihez jógaapplikáció és analitika is tartozik, hogy jógaoktató nélkül is biztonsággal tudjunk jógázni.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Yoganotch (@yoganotch) által megosztott bejegyzés

 

Relax játékok

A slow mozgalom egyre több embert ér utol, vagyis egyre többen vannak azok, akik napi szinten tudatosan választják a lelassulást. Ebben segítenek az olyan relaxációs elfoglaltságok, mint a puzzle, az origami appok vagy épp a színező,  amik komótos tempó nélkül nem működnének. 

Tipp: Lelassulásra nemcsak a felnőtteknek, de a gyerekeknek is óriási szükségük van. Ebben segíthet a Jógakaland módszere, ami a gyerekek játékos fejlesztésével foglalkozik úgy, hogy a szülő együtt jógázik a gyermekével. 

Fenntartható, fair trade termékek

Egyre többen látják be, hogy az etikusan készített, fenntartható termékek az igazán értékes ajándékok, hiszen azokkal nemcsak közösségek, tradíciók életben maradását, de a környezet védelmét is támogathatjuk. Jó hír, hogy ma már Magyarországon is nagyra nőtt a fair trade és fenntartható termékek piacra.

Tipp: A Felelős Gasztrohős önkéntesei egy igazán különleges naptárt készítettek, ami nem hiányozhat egyetlen felelősen gondolkodó személy konyhájából sem. A szezonális terményeket, vacsoraötleteket és zöld tippeket felsorakoztató szervező naptárban egymás mellett elfér egy öttagú család minden tagjának a programja, de a munkahelyi beosztás, vagy a cash flow feljegyzésére is alkalmas. Az idénytermények illusztrációja jól szemlélteti, mennyi finomság elérhető az adott hónapban.

Felelős Gasztrohős naptár

Fotó: Felelős Gasztrohős

Az egészség megőrzését szolgáló ajándékok

Se szeri, se száma azoknak a segédeszközöknek, vizsgálatoknak, amik az egészség megőrzését szolgálják – legyen szó vérnyomásmérőről, vércukorszintmérőről vagy épp a szívinfarktus-előrejelző vagy a nyomkövető okosórákról, amikkel elsősorban idős hozzátartozóinkat tudhatjuk biztonságban. 

Tipp: Európa legnagyobb labordiagnosztikai szolgáltatójánál, a Synlabnál számtalan szűrőcsomag között válogathatunk, legyen az COVID vizsgálat, sportdiagnosztika, babaváró szűrés, pajzsmirigy-vizsgálat vagy csak egy általános állapotfelmérés.

„Zöld” ajándékok

Elég a szűk környezetünkben körülnézni, hogy lássuk, egyre több az ökotudatos háztartás, ahol nemcsak a szemetet gyűjtik szelektíven. A környezettudatos ajándékoknak se szeri se száma, legyen szó babaholmikról, kozmetikai cikkekről vagy épp olyan hasznos berendezésekről, mint a konyhai mini komposztáló, a vízszűrő berendezés netán a csíráztató. Aki a termékek között nem tud válogatni, netán nem ismeri ki magát, vásároljon ajándékkupont!

Tipp: Az egyik leghasznosabb háztartási gép a növényi tej készítő, ami nyers magvakból, gabonákból, zöldségekből készít adalékanyagmentes, egészséges, friss növényi tejeket és ivóleveket. 

Ehető ajándékok

Az élelmiszercsomagokkal mellélőni nem lehet, pláne, ha azt olyan egészséges és különleges termékekkel pakoljuk meg, mint a biopiacon vásárolt zöldségkrém, a vega pecsenyezsír, az egzotikus aszalt gyümölcsök, vagy a mentes édességek, sütemények.

Tipp: A csomagba kerüljön egy házi készítésű ajándék is, amihez mellékeljük a receptet is! 

Nyitókép: Getty Images

Olvass tovább!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top