nlc.hu
Szűrd ki cikkek

16 évesen tudta meg, hogy siket

A lány, aki 16 évesen tudta meg, hogy siket

TikTokon osztotta meg döbbenetes történetét Helen.
Helen, a siket lány

Helen – vagy ahogy a TikTokon ismerik: sprintecranberryfanacc – egész életében azt hitte, teljesen normális, hogy alig hall valamit, hiszen nem volt viszonyítási alapja. Úgy volt vele, az emberi hallás már csak ilyen és kész. Ami igazán meglepő, hogy senki másnak sem tűnt fel, hogy valami nincs rendben, pedig az iskolában rendszeresen tesztelték. Erről Helen TikTok-videojában vallott; itt az első rész:

@spritecranberryfanacc

Reply to @spritecranberryfanacc CC’d version! thank you to the person who recommended this app!!

♬ original sound – helen

Helen elmesélte: az éves hallástesztet rendszeresen elbukta, de az iskolaorvos mindig azt kérdezte, volt-e beteg az elmúlt hetekben. A lány gyakran volt beteg, szóval mindig akadt valami aktuális felső légúti tünet, így aztán igennel válaszolt, az orvos pedig elintézte annyival, hogy valami fertőzés miatt bukta a tesztet. Így ment ez 12 és 16 éves kora közt, végül egy nővér szúrta ki, hogy valami nem stimmel. Amikor meghallotta, hogy Helen minden évben bukja a tesztet, azonnal további vizsgálatokat rendelt egy másik orvosnál, így derült ki, hogy otoszklerózisban szenved, azaz a belső fülének csontjai nem továbbítják megfelelően a hangot. 

@spritecranberryfanacc

Reply to @spritecranberryfanacc pt 2 CC’D !!

♬ original sound – helen

A lányt választás elé állították: vagy hallókészüléket kap, vagy műtik. Utóbbi kockázatosnak tűnt és tudta, akár teljesen el is veszítheti a hallását, a készüléket választotta hát. Azóta is boldogan használja és lelkes tagja a siket közösségnek.

További cikkek a témában

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top