Napi 4 perc edzéssel gyúrta ki magát ez a férfi

Olga | 2021. Április 01.
Nem kell olyan sokat izzadni a konditeremben, ha eredményeket akarsz elérni. Legalábbis ennek a férfinek a története azt bizonyítja, hogy főleg az intenzitás számít, ha mozgásról van szó.

A mindennapos testmozgás, edzés az egyik legjobb dolog, amit tehetünk az egészségünkért. Ezzel a legtöbben tisztában is vagyunk, ám a fejünkben az él, hogy a rendszeresség egyet jelent a naponta órákig izzadással, arra pedig sem időnk, sem pedig kedvünk nincs.

Az ember, aki 4 perc mozgással gyúrta ki magát

Hiiragi Sensei példája bizakodásra ad okot mindenkinek, aki a fenti okok miatt hanyagolta eddig a mozgást, és inkább beletörődött a súlyfeleslegbe és a mozgásszegény életmód egészségügyi kockázataiba. A japán férfi ugyanis azt állítja, hogy öt hónap alatt 18,2 százalékkal csökkent a testzsír-százaléka és 13 kilót fogyott úgy, hogy naponta egy négyperces tornát végzett. Nemcsak lefogyott, hanem komoly izmokra is szert tett ennyi mozgással a róla megjelent képek szerint, legalábbis szép nagy hasat látunk a régi fotón, míg kockás hasizmokat az új képeken, és a kar- és mellizmai is láthatóan megerősödtek.

Sensei nem volt elégedett a testével, ezért döntött úgy, hogy edzeni kezd, de olyan edzést keresett, ami nem vesz el a napjából túl sok időt. Így talált rá a Tabata-edzésre, ami egyfajta HIIT (high-intensity interval training = magas intenzitású intervallum edzés) mozgásforma, és a lényege az, hogy rövid, robbanásszerű intenzív munkaszakaszok és még rövidebb pihenőszakaszok váltogatják egymást több cikluson át az edzés során. A munka- és pihenő-időszakok hossza edzettségi szinttől, céloktól és az aktuális edzéstervtől függően jól variálható.

Hiiragi Sensei 5 hónap alatt változott így át (Kép: Twitter/Hiiragi Sensei)

Elképesztő átváltozás!

A férfi egészen konkrétan a Tabata-edzések közül is a legegyszerűbbet választotta: minden áldott nap négy percig nyomta az ötütemű fekvőtámaszokat, ami aztán pár hónap alatt meg is hozta a gyümölcsét, és egészen átváltoztatta Sensei testét.

Fontos!

Bármilyen típusú HIIT edzésbe szeretnél belevágni, először végeztess el egy általános laborvizsgálatot, és beszéld meg az orvosoddal, hogy az eredmények alapján megfelelő-e az egészségi állapotod ehhez a mozgásformához.

A HIIT típusú edzésekben az a legjobb, hogy minden célra jól használhatók. Legyen szó zsírégetésről, izmosodásról, teljesítménynövelésről, ez a mozgásforma mindegyik elérésében nagy segítségünkre lehet. És még időt is spórol, hiszen nem kell órákat edzőtermekben izzadni az eredményekért. Ehhez viszont az kell, hogy abban a pár másodpercben, amikor munkafázisban vagy, minden energiát beleadj, másképp nem lesz ilyen látványos a változás, mint Sensei esetében.

Via; Kiemelt kép: Unsplash

Az átalakuláshoz egészségesen is kell étkezni:

Exit mobile version