nlc.hu
Szűrd ki cikkek

27 összeragadt kontaktlencse egy nő szemgolyóján

Romlott egy nő látása, 27 kontaktlencsét találtak a szemgolyója mögött

A furcsa rekorddal minden bizonnyal beírta magát az asszony az orvoslás történetébe.

Folyamatosan elhagyta kontaktlencséit egy most 67 éves nő, aki nemrég azzal ment orvoshoz, hogy száraz és kicsit fáj a szeme. A szemészeti asszisztens, Rupal Morjaria még tavaly novemberben vizsgálta meg a nő szemét, és egy furcsa, kékes masszát fedezett fel a szemgolyója mögött. Amikor eltávolították, döbbenten állapította meg, hogy 17 összeragadt kontantlencse volt az. Közelebbről megvizsgálva kiderült, hogy még súlyosabb volt a helyzet: 27 lencsét rejtett a nő szeme. Az idős páciens az elmúlt 35 évben havonta cserélendő kontaktlencsét viselt és egyáltalán nem járt orvosnál.

“Ilyet még senki sem látott” – nyilatkozta a szemész, aki szerint hihetetlen, hogy a beteget csak enyhén zavarta az összeállt massza, hiszen ennek rég fájdalmasnak kellett volna lennie. Miután eltávolították őket, persze megkönnyebbült, igaz, az operációt halasztaniuk kellett, hiszen annyi baktérium gyűlt össze a lencsék körül, hogy biztosan elfertőződött olna. A hölgy azt hitte, csupán azért viselkedik furcsán a szeme, mert öregszik, és elsőre el sem hitte a valódi okot.

Kontaktlencse

Forrás: Rupal Morjaria

Ha van tanulság, akkor az az, hogy könnyen, online vásárolható kontaktlencsék ide vagy oda, nem szabad kihagynunk a rendszeres szemészeti vizsgálatot – mondta a szemész.

Forrás: LADBible

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top