Tabuk nélkül
Szponzorált tartalom

„A pillanat az orvosomnál, amikor az életem kártyavárként omlott össze” – avagy egy hüvelyfertőzés és következményei

A legtöbb nő a nőgyógyászati vizsgálatokat halogatja a leginkább. Kellemetlen, kiszolgáltatott állapot a nőgyógyászati székben kitárulkozva lenni, de tény, ezen bizonyos időközönként túl kell esni. Sajnos pár hónappal ezelőtt egy nem várt, pluszlátogatást tettem az orvosomnál, ami örökre megváltoztatta az életem.

– Ezúttal nem rutinvizsgálatra mentem a nőgyógyászomhoz. Zöldessárga, állagát tekintve habos és iszonyú kellemetlen szagú hüvelyfolyással küzdöttem, amin a gyógyszertárakban kapható vény nélküli készítmények sem segítettek. Mindemellett azt is észrevettem, hogy a férjemmel való szexuális együttlét fájdalmat okoz, így nem volt több halogatás és kifogás, időpontot kértem, és elmentem a nőgyógyászomhoz ­– kezdte történetét a kétgyermekes anyuka, Anna. – A tüneteimet elmondtam az orvosomnak, abban biztos voltam, hogy valamilyen fertőzést szedhettem össze, mert még a pisilés is komoly fájdalmat jelentett. A szakember kenetet vett tőlem, és amit utána mondott, attól szó szerint megállt bennem az ütő.

trichomonas huvelyfertozes

Amikor a nőgyógyászod közli veled, hogy a tökéletesnek hitt házasságod mégsem az…!

A kenetből mikroszkóp alatt gyorsan kiderült, hogy trichomonas hüvelyfertőzésem van. Tájékoztatott, hogy ez egy parazita okozta fertőzés, ami szexuális úton terjed, és fontos a visszafertőzés miatt a férjemet is kezelni. Abszolút nem értettem, miről beszél, így megkértem, hogy ismételje el újra. Ugyan lassan, de leesett, hogy a fertőzést a férjemtől kaptam el, de vajon ő honnan szedte össze? Ilyen és ehhez hasonló kérdések sokasága futott át az agyamon, miközben az orvosom tényként közölte: „Nézze, Anna, ha ön a férjén kívül nem él mással szexuális életet, akkor nagy valószínűséggel tőle kapta el a fertőzést!” – mondta. „De kitől kaphatta el a férjem?” – szakadt ki belőlem a kérdés. „Ezt kettőjüknek kell tisztázniuk” – felelte az orvos. Próbáltam magam tartani, mindhiába, kitört belőlem a sírás. Úgy éreztem, az életem kártyavárként omlik össze. 14 év tökéletesnek hitt házasság és két gyönyörű gyermek után a nőgyógyászomtól kellett megtudnom, hogy a férjem megcsal, ki tudja, mióta, ki tudja, kivel. Nem kívánom ezt az érzést senkinek!

Teljes önkívületi állapotban ugyan, de hazaérve az volt az első dolgom, hogy kérdőre vonjam a férjem, aki nagy nehezen bevallotta, hogy több mint fél éve szeretője van. Nem tudtam neki megbocsátani, így a nőgyógyásznál tett látogatásom után pár héttel beadtam a válókeresetet. A trichomonas hüvelyfertőzéstől egy tíznapos kezelés után megszabadultam, a lelkemnek azonban jóval több idő kell, hogy meggyógyuljon.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top