nlc.hu
Tabuk nélkül

Halloween-parti és a hüvelygomba esete

Rémálmok éjszakája: a Halloween-parti és a hüvelygomba esete

Van az úgy, hogy egy őrült éjszakának komoly következményei lesznek… Réka, a kétgyermekes anyuka sem járt túl jól, aki most elmeséli egészen szürreális történetét, ami nem mellesleg egy Halloween-partin történt.

Réka kétgyermekes családanya, aki – mint minden anyuka – igyekszik maximálisan megfelelni a fiainak. A szomszéd Halloween-partit rendezett, amiből természetesen sem Réka, sem a fiúk nem maradhattak ki. Örömmel vették a meghívást, nagy lelkesedéssel készültek.

„Borzongás, rettegés és félelem. Imádom a Halloweent, így nem volt kérdés, hogy én is jelmezt öltök a buliba. A fiúknak és magamnak is béreltem ruhákat, amikben nagyon jól festettünk. A gyerekek remekül érezték magukat, de nekem igencsak meggyűlt a bajom a műszálas jelmezzel” – mondta Réka, aki a parti után nagyon szenvedett.

A hüvelygomba kellemetlen tünetei derült égből villámcsapásként érkezhetnek

Hüvelygomba akkor alakul ki, ha az immunrendszer legyengült, vagy ha a nem szellőző, nedves környezetben a hüvelyflóra jótékony baktériumai nem képesek a gombatörzseket kordában tartani. Jellemzően a műszálas ruhák, zárt kosztümök szoktak a gombák számára ideális feltételeket teremteni az intim területeken, innen pedig egyenes az út a Candida gomba elszaporodásához.

A hüvelygomba legjellemzőbb tünetei:

  • égő, viszkető érzés a hüvelybemenet környékén
  • az intim testrész kivörösödése, súlyosabb esetben a bőr berepedezése
  •  csípő, égő érzés és fájdalom a szexuális aktus során
  • intenzív, sárgás vagy fehéres színű hüvelyi folyás, amelynek állaga túrós, morzsalékos
  • fájdalommal járó vizelés
Halloween és a hüvelyfertőzés

(Fotó: Getty Images/Rebecca Nelson)

„Mint mindig, a buli előtti nagy készülődésben, aztán a buli alatt is teljes volt a káosz. Rengeteg gyerekre kellett figyelnünk, felért egy kardioedzéssel az este. Emellett az elmúlt hetek is stresszesek voltak számomra, nem is ment túl jól a háztartás, a gyerekek és a munkahely közötti egyensúly megteremtése. Mindehhez hozzájött, hogy sikerült egy szűk, műszálas jelmezt bérelnem a partira, amibe rettenetesen beleizzadtam. Éreztem, hogy ez így nagyon nem lesz jó, de se időm, se energiám nem volt ruhát váltani, másrészt, hogy néztem volna ki egy farmer-pólóban a Halloween-partin?! Persze másnap jelentkezett a csípő-viszkető érzés odalent, és a hüvelyfolyásom is megváltozott. Nagyon kellemetlen érzés tud lenni, de mivel ebben már volt részem, felismertem, hogy gombás hüvelyfertőzésem van” – mondta a tapasztalt anyuka.

Fordítsunk figyelmet a megelőzésre!

  • Támogassuk az immunrendszerünket: szedjünk vitaminokat, sportoljunk, figyeljünk az étkezésünkre és aludjunk legalább napi 8 órát!
  • A gombák a nedves, párás környezetet kedvelik, ezért szaporodásukat elősegíti az olyan alsónemű, amely nem biztosít kellő szellőzést, mert nagyon szűk vagy nem ideális az anyaga – például műszálból készült. A szűk nadrágok, harisnyák és az alsónemű éjszakai viselése is hasonló problémát okozhat. Használjunk inkább pamutból készült alsóneműt!
  • A hüvelygomba-fertőzés hátterében a stressz is állhat: a hüvelyflóra természetes részét képező Candida gombák a savas kémhatású környezetben nem képesek szaporodni, ám stressz hatására felborulhat a belső rend, és ekkor nagyon gyorsan jelentkezhetnek vagy könnyen visszatérhetnek a hüvelygomba tünetei is. Próbáljunk tehát relaxálni, amennyire csak lehetséges.
  • A gyakori intim mosakodással, hüvelyöblögetéssel (irrigálás), az illatos, lúgos tisztálkodószerekkel (szappanok, intim tusfürdők), intim spray-kkel és mosakodókkal megváltoztatjuk a hüvely normál pH-ját, ideális savasságát, így tönkretesszük a védelmet adó tejsavbaktérium-flórát, ezáltal a kórokozók könnyedén elszaporodhatnak.

Tipp: Gombaellenes készítményekkel, például tablettákkal, kenőcsökkel, kúpokkal úrrá lehet lenni a hüvelygombán. Érdemes olyan gyógymódot találni, amely nemcsak a gombák szaporodását gátolja, de a kellemetlen tüneteket is csillapítja.

 

Hirdetés

A Micovag Plus hüvelykúp természetes eredetű összetevőkkel, tejsavval és kamillakivonattal egészíti ki a hüvelygomba kezelését. A tejsav visszaállítja a normál hüvelyi pH-t, így képes gátolni a gombák szaporodását, a kamillakivonat pedig enyhíti az égő érzést és csillapítja a kellemetlen viszketést. A Micovag Plus hüvelykúp a tünetek enyhítésével teszi teljessé a célzott gombaellenes terápiát. A gyógyszertárakban vény nélkül elérhető.

micovag

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz
Fotó: Phytotec Hungária Bt.

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top