Felfázás 1×1: a hólyaghurut okai és megelőzése

nlc | 2023. Január 09.
A képlet egyszerű: ha tudod, melyek a felfázásra hajlamosító tényezők, és azokat nagy ívben elkerülöd, azzal csökkentheted a hólyaghurut kialakulásának esélyét.

A felfázás (hólyaghurut) tüneteiért elsősorban a bélrendszerben élő E. coli baktériumok a felelősek, amelyek többek között azért szaporodhatnak és telepedhetnek meg az érintett részeken, mert a lehűlt testtáj kórokozókkal szembeni helyi védelme meggyengül.

A felfázás járhat gyakori vizelési ingerrel, szúrós, csípős érzéssel pisilés közben, ami akár fájdalmas alhasi görcsökkel is társulhat. A hólyaghurutnak különböző okai lehetnek, a nőknél gyakran alakul ki olyankor,

„Imádunk forralt borozni a szabadban a barátaimmal, ami állandó hétvégi téli programunkká vált. Igazság szerint nagyon nem szeretem a sokat takaró, óriási télikabátokat, de kénytelen voltam megbarátkozni velük. Felkeltette egy fiú az érdeklődésem, és amikor megtudtam, hogy ő is velünk tart egy kiülős forralt borozásra, azt gondoltam, eljött az én időm. Egyáltalán nem öltöztem fel rétegesen, és természetesen a sokat takaró, vastag téli kabát is otthon maradt. Az este remek hangulatban telt, de mivel padokon ücsörögtünk, nekem egyáltalán nem volt melegem. Éreztem, hogy lehűlt a derekam, hiszen a szexi kabátom mit sem takart. Már másnap éreztem, hogy baj van, és hogy sikerült felfáznom. Rengeteg folyadékot, gyógyteát ittam, de ez már nem volt elég, nem úsztam meg az orvost, aki antibiotikumot írt fel” – mondta Zsuzsi.

(Fotó: Getty Images/Staras)

Tehetünk ellene, DE néhány dologra oda kell figyelni!

Exit mobile version