Aktuális

Twitter miatt perelik a botrányhősnőt

Courtney Love bíróság elé kerül néhány mocskolódó Twitter-bejegyzése miatt: egy divattervező perelte be becsületsértésért.
Az ügy még tavalyelőtt tavasszal indult a The Hollywood Reporter információi szerint: Dawn Simorangkir, egy divattervező azt állította, hogy a Hole énekesnője tartozik neki néhány ruha árával, több ezer dollár értékben. Courtney Love pedig úgy érezte, semmivel sem tartozik, mert már több mint 40 ezer dollárt kifizetett az illetőnek. Mindezt Twitteren is közölte 40 ezernél is több követőjével, és hozzátett néhány személyeskedő megjegyzést. Drogos prostituáltnak titulálta a tervezőt, aki elvesztette felügyeleti jogát a saját gyermeke felett, és aki az ő hírnevéből kovácsolt tőkét, mielőtt meg akarta lopni. (Külön érdekesség, hogy magának Love-nak is voltak drogproblémái, illetve ő is évekig küzdött, hogy ő nevelhesse a gyerekét.)
 
Twitter miatt perelik a botrányhősnőtÉrdekel, melyik celeb árul el túl sok információt a mikroblogon? Nézd meg a Sztárok, akik mindent elárulnak Twitteren összeállításunkat!

Simorangkir azt állítja, egy szó sem igaz az egészből, és a rosszindulatú bejegyzések tönkretették a karrierjét, több millió dolláros kárt okozva ezzel. Tehát beperelte az énekesnőt becsületsértésért, február 8-án tárgyalják az ügyet.

Ez lesz az első olyan eset, ahol azt is megvizsgálják: ha egy sztár állít valamit Twitteren, akkor azt az olvasók kész tényként kezelik, vagy csupán az illető magánvéleményének tartják. Felmerül a kérdés, hogy – a médiához hasonlóan – felelősek-e a sztárok azért, ha véletlenül igaztalan és káros állításokat tárnak hűséges olvasóik elé.

Több tanút, sőt különféle szakértőket is felvonultat mindkét oldal a február elején induló eljárásban. Addig is felfüggesztették Courtney Love Twitter-fiókját.

 
A divattervező Boudoir Queen néven árulja ruháit az Etsyn, ahol ügyfelei között Vanessa Paradis és Imogen Heap is szerepel, ám Courtney Love sehol sincs a listában. 
 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top