Trend

Magyar porond

Nyár közepe, fesztiválok ideje. Zenei legfõképpen, de találni bõven más téren is. Mindenekelõtt itt van országunkban Salvador Dalí egy-két zseniális alkotása által, aztán kezdõdik az EFOTT, és tart a Beach House!

Szentendrén, az Erdész Galériában meglepően rövid időn belül immár harmadszor láthatunk Dalí ujjai közül kikerült zsenialitásokat. Most éppen rézkarcsorozatot, gasztrokülönlegességeket, szobrocskákat, Goethe Faustjának Dalí-féle lenyomatát, Ízelt lábú elefántját. Tényleg nem mindennapi a gyűjtemény, és főleg a tény maga, hogy saját szemmel Dalí-produkciókat láthatunk, saját kis országunkban. Augusztus 29-ig tessék ellátogatni a galériába ámuló jelleggel!

Július 18. és 21. között dúl a mára hagyománnyá avanzsált EFOTT a helyes kis Kismaros-Verőcze Ifjúsági táborban, az önmagában is időt, látogatást érdemlő Dunakanyarban. Bikini, Pa-Dö-Dö, Yonderboy – azt hiszem magában foglalja a fesztivál széles skáláját. A három zenekar ráadásul „csak” az első nap néhány résztvevője, a lehetőség viszont 4 napig adott. Még azért a Ganxta Zolee, Deák Bill Blues Band, Anima Sound System, Charlie és Neo neveket megemlíteném, csak úgy, jelzés szinten, messze nem a teljesség igényét kielégítve.

Jegyek elővételben heti: 6000, diákoknak 5400 Ft.

Helyszínen heti: 7000, diák: 6300, napi 1900 Ft.

A szervezők szerint naponta 27 vonat indul a Nyugatiból 4.30-tól 23.30-ig.

?>

Még mindig zene és fesztivál. Talán még lehet jegyet kapni a Budapest Klezmer Band július 14-i, Budai Parkszínpadon megtartandó koncertjére. Aztán: drágábban ugyan, de a lehetőség adott a Pepsi Szigetre belépőt venni, és fut még Siófokon a Coca-Cola Beach House. Különben is vége a felvételiknek, figyelnek a ’last minute’ utak, melegszik a Balaton, fogy a sör!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top