Trend

Se vele, se nélküle?

A kérdés persze nem ennyire kiélezett, hiszen ma már számtalan lehetõség kínálkozik a legféltettebb házi kedvenc megõrzésére is. Lássuk, milyen lehetõségek közül válogathatunk!

A legkézenfekvőbb valamelyik megbízható és állatszerető családtagot megkérni, hogy nyaralásunk ideje alatt lássa el kis kedvencünket – ha nagyon állatbarát, és családja megértő, akár be is szállásolhatjuk hozzá kutyánkat/macskánkat.




A szomszédba

Ha családtag nem akad, jönnek a barátok vagy a szomszédok, és egyéb közeli-távoli ismerősök – azonban amikor hozzájuk fordulunk, számolnunk kell azzal, hogy szívességüket és idejüket esetleg nem adják ingyen.

Minél közelebbi ismerősről van szó, annál kisebb az esélye, hogy a pénzkérdés felmerül. Ha mégis, ne féljünk megkérdezni, hogy mennyit ér – például a szomszéd kislány – ideje, hiszen korábbi jó viszonyunk múlhat rajta; az összeg hallatán pedig ne féljünk alkudni, ha túl magasnak találjuk a “kedvenc-szitter” órabérét.

Ha végképp tanácstalan vagy, számolj a panziók áraival, és ígérj napi 800-1500 forintot indulásként, és a fogadtatástól függően határozzátok meg közösen az árakat.





Panzióba

Egy másik lehetőség panzióba adni a kis kedvencet. Ha ezt a megoldást választjuk, számolnunk kell azzal, hogy a panziók “számon kérik” rajtunk az állat oltási könyvét és valamennyi gyakori fertőző betegség elleni védőoltását – ezek nélkül nem hagyhatjuk ott az állatot.

A panziók napi díja macskák esetén 500-800 forint között van, kutyánál 800-1500 forint – függően az állat méretétől. Mit kapunk ezért cserébe? Általában külön kennelt, sétát, játékot és az állatok egyéni igényeire figyelő teljes ellátást.

Az állatok étkezésére érdemes külön figyelmet fordítani, mivel ezekben a panziókban általában száraz tápot szolgálnak fel, amit az otthon elkényeztetett családtag esetleg nem szeret.

Annak sem kell félni, akinek állata kicsit harciasabb vagy természeténél fogva verekedősebb, hiszen a fajtát tekintve sincsen megkötés, igaz, az összeférhetetleneket nem engedik a többiek közelébe.

Egyet ne tegyünk: semmiképpen se hagyjuk magára az állatot, még pár napra sem, akkor sem, ha “háromnapi hideg élelmet” és ivóvizet azért hagyunk neki a konyhában. Nem titok: az állatoknak szüksége van az ember társaságára, nem beszélve arról, hogy éppúgy mint kisgyerekek esetén, bármikor bekövetkezhet olyan betegség, amely orvosi beavatkozást, de legalábbis emberi jelenlétet igényel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top