Trend

Magyar porond

Még még még! Világhírû mûalkotások hemzsegnek az országban, közben megszületett még egy sztárpár, Enci is táncol tovább. Szegeden még jócskán zajlik a Szabadtéri, és forognak a kamerák mindenhol, többek közt Koltai és Szurdi komponálása alatt!

Chagall is Budapesten!
Megint nem akármit tudhatunk magunkénak. A Francia Intézet és a Budapesti Zsidó Múzeum közös szervezésében a zseniális mester, Chagall műveit láthatjuk október 31-ig. A kiállítás címe: Az emlékezés tájain, és Chagall gyermek- és kamaszkoráról szóló, ótestamentumi prófétákat ábrázoló, zsidó ünnepeket, szertartásokat felidéző képekből látható 59 darab. Mindez a Zsidó Múzeumban, kihagyhatatlanul.

Ki merre?
Eszenyi Enci a nyáron készül újabb táncos produkciójával, mely készülődést a legnagyobb titok lengi körül. Csak annyit lehet tudni, hogy a darab címe Jégbüfé lesz, és hogy ezúttal a szving ritmusa és zenéje ihlette a művésznőt. Gryllus Dorka sem unatkozik a melegben, éppen csak feleség lett. Gesztiné Gryllus Dorottya Ágnes lett szerelme, Geszti Péter oldalán. Szívünk repes; megszületett még egy sztárpár, az égen kigyúlt egy kettős csillag!

Szeged, szabad tér
Ugyan az előadások egy része lement már, jelezvén a nyár száguldó mivoltát, de nyugodjunk meg, még legalább ugyanennyi hátra van. Augusztus 9-én és 16-án látható Attila, Isten kardja. Majd a Veled, uram! aug. 11-én és 18-án, az ünnepnapi augusztus 20-án pedig István, a királyt, Szörényi-Bródy alkotásában. Először szerepel a Dóm színpadán az ExperiDance nevű csapat. Ők augusztus 14-én az Ezeregy év meséi c. történelmi táncshowt mutatják be, két részben.
A Szabadtéri Játékokra a jegyek 1000, 2000, 3000 és 4000 Ft-ért vásárolhatók.

Készülő filmek e honban
Forgatják bőszen a magyar rendezők filmjeiket szerte az országban, és ez így is van rendjén. Káel Csaba rendezésében befejeződött a 800 milliós Bánk bán felvétele, az Erkel diktálta zenére és dramaturgiára, többek között Marton Éva és Rost Andrea alakításában.  Szabó Ildikó készül a Chacho Rom-mal, Koltai Róbert a Csocsóval, hűen a szenvedélyekhez. Szurdi Miklós pedig Kamarás Iván és Cserhalmi György főszerepeltetésével forgatja a Vadembereket. A mi dolgunk csak várni az eredményt ősszel.

Meg aztán most már tényleg rohanás ki a Szigetre, találkozni, megnézni és megvitatni a szórakozást egy hétig a többi négyszázezerrel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top