Trend

Csak orvosi igazolással dolgozhatnak lapos cipőben a légikísérők

Norvégia legnagyobb légitársaságánál a nő dolgozóknak kötelező a magassarkú, ez alól csak az orvos adhat felmentést.

A Norwegian Airlines közölte női dolgozóival, hogy orvosi igazolást kell bemutatniuk, ha lapos cipőben akarnak dolgozni. Ennek hiányában kötelező minimum 2 centiméteres sarokmagasságú lábbelit viselniük munka közben. Az orvosi papír maximum 6 hónapra adhat felmentést a magas sarkú cipő viselése alól.

„Majdnem komikus, hogy 2019-ben ilyen kérdésekkel szembesülünk. Míg a társadalom többi része fejlődött, a Norwegian légitársaság az ötvenes-hatvanas évek Mad Man univerzumában ragadt” – fogalmazott Ingrid Hodnebo, a Szocialista Baloldali Párt szóvivője egy sajtónyilatkozatában.

A kép illusztráció! (iStock)

Norvégia legnagyobb légitársaságának dolgozóira egyébként 22 oldalas dress code vonatkozik. Ez szabályozza az öltözködés mellett a sminket is. A nő alkalmazottaknak kötelező szemsminket, könnyű alapozót vagy színezett hidratálót és púdert viselniük, a férfiaknak viszont tilos a smink, kivéve, ha pattanásokat vagy sérüléseket fed el.

A nők maximum 2 gyűrűt viselhetnek egy kezükön, ám egyik sem lehet a hüvelyujjukra húzva, és arany vagy ezüst színű fémből kell készülnie. A nyaklánc, illetve a vallási motívumokkal díszített ékszer tilos.

„Az egyenruha egy dolog, de azzal, hogy megszabják a magassarkút és a sminket is, túl messzire mennek” – vélekedett Anette Trettebergstuen, a Norvég Munkáspárt szóvivője.

„Mint minden globális légitársaság, a Norwegian is egységes szabályzattal írja elő, hogy személyzetünk intelligens és következetes módon képviselje a márkát” – mondta a légitársaság szóvivője, hozzátéve, hogy az öltözködési irányelveket a pilótákkal és légikísérőkkel együttműködésekben dolgozták ki.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top