Trend

Eldobhatják a magassarkút a légikísérők

Az áprilisi botrány után újragondolta öltözködési szabályzatát a Norwegian légitársaság.

A mút hónapban jókora botrány kerekedett a Norwegian Air alkalmazottainak előírt dress code-ból, melyben szerepelt többek között, hogy a női légikísérőknek minimum 2 centiméteres sarokmagasságú lábbelit viselniük munka közben, ez alól csak orvosi papír bemutatásával kapnak felmentést. Mindemellett kötelezővé tette számukra a sminket is.

A szabályzatot rengetegen támadták. Ingrid Hodnebo, a Szocialista Baloldali Párt szóvivője például így fogalmazott: „Majdnem komikus, hogy 2019-ben ilyen kérdésekkel szembesülünk. Míg a társadalom többi része fejlődött, a Norwegian légitársaság az ötvenes-hatvanas évek Mad Man univerzumában ragadt.” 

(iStock)

A felzúdulás hatására a légitársaság újragondolta öltözködési irányelveit, és végül törölték a kötelező magassarkúra és sminkre vonatkozó pontokat.

„Mostantól minden női alkalmazottunknak engedélyezzük, hogy lapos cipőben és smink nélkül dolgozzon, ha úgy dönt, emellett a férfi alkalmazottak is viselhetnek könnyű sminket” – mondta Anders Lindström, a Norwegian Air szóvivője. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top