nlc.hu
Életmód

Légikísérők az utasokkal flörtölésről

„Ma olaszt kívánok vacsorára” – így csípik fel az utasokat a légikísérők

Légikísérő

Ezer sztorit hallottunk már utaskísérőkkel (általában bénán vagy erőszakosan) flörtölő utasokról, de mi a helyzet a fordított felállással: ha egy stewardessnek (vagy stewardnak) tetszik meg valaki a repülőn? Erről vallott őszintén és tabuk (és persze név) nélkül egy női utaskísérő egy tematikus podcastban. A csak LJ-ként bemutatkozó nő Joe nevű kollégájával beszélgetett erről.

Kiderült: sokszor előfordult, hogy úgy beszéltek az utasokról a gépen, hogy azok hallották minden szavukat, mégsem tudták, hogy róluk van szó. Ezt úgy oldják meg, hogy ételekről beszélgetnek – azaz úgy tesznek, valójában az utasokról van szó. Ha például az egyikük arra kíváncsi, talált-e a másik potenciális randipartnert, megkérdezi, mit kér vacsorára. Ha az azt válaszolja, hogy „olaszt”, akkor az olasz utasra gondol, és így tovább. Ezt már akkor elkezdik, amikor az utasok felszállnak a gépre; ilyenkor olyanokat mondanak, hogy „nem, most nem ezt kívánom, inkább valami távol-keletit” stb. Külön rutin van arra is, ha már megvan a kapcsolat. Az egyik stewardess például meghívja a kiszemeltet egy italra (azaz ingyen visz neki egyet), a másik pedig megvárja, amíg vécére megy. Amikor kijön, beszélgetni kezd vele, egy ponton bekapcsolódik az eredeti utaskísérő is, a „szárnysegéd” pedig diszkréten odébb megy. Egész sok randi alakult már így.

LJ azt viszont hangsúlyozza, hogy az utasok csak szigorú keretek között flörtölhetnek, ha bármit el szeretnének érni. Az udvariasság és előzékenység az első, ha hirtelen személyes témákról kezdenek beszélgetni, azt nem viselik jól a repülőgépen dolgozók szolgálat közben.

Kiemelt kép: Getty Images

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top