nlc.hu
Trend

Utaskísérő tippjei repüléshez

Utaskísérők tippjei, avagy ezért ne viselj rövidnadrágot a repülőn

Ha tudni akarod, milyen utaskísérőként dolgozni, és hogyan lehet problémamentes(ebb) az utazás, akkor a TikTokon kell körbenézni.

Egy légiutas-kísérő TikTokon osztotta meg, hogy szerinte mire kell odafigyelnie az utasoknak, repülés előtt és közben. Az első szabály, ha lehet, akkor ne viseljünk rövidnadrágot az utazáshoz, a repülők ugyanis nem annyira tiszták, mint azt sokan gondolnánk, ezért jobb, ha több textil fedi a testünket. Higiéniai okokból nem ajánlja azt sem, hogy mosdóban csupasz kézzel nyúljunk az öblítőgombhoz, inkább egy törlőkendő, szalvéta vagy zsebkendő segítségével nyomjuk meg azt, vagy hogy nekidöntsük a fejünket az ablaknak.

Sokszor, sok helyen lehetett olvasni arról is, hogy milyen fontos figyelni arra, hogy repülés alatt elég vizet igyunk és erre most ő is figyelmeztetett, ahogyan arra is, hogy ne féljünk szólni az utaskísérőknek, nyugodtan jelezzük, ha nem érezzük jól magunkat, vagy ételre, italra van szükségünk. 

Persze nemcsak ő az egyetlen utaskísérő, aki fent van TikTokon, Kat Kamalani gyakran oszt meg olyan videókat, amelyekben elmagyarázza, milyen az élet stewardessként, és arról is szokott beszélni, utasként hogyan illik viselkedni a repülőgépen. Van egy tippje arra is, mit kell tennünk, ha egy kis extra figyelemre vágyunk: légiutas-kísérőnek lenni nem könnyű munka, és hálánk jeléül adott apró kis ajándékokkal lepjük meg őket, annak meglesz a hatása. Állítása szerint nem kell nagy dolgokra gondolni, egy kávézóba szóló ajándékutalvánnyal is nyert ügyünk van, de a csokoládénak is örülnek például. 

(via LadBible)

repülőtér

Fotó: Pixabay

Még több cikk:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top