Trend

Hogyan tüntessük el a tetoválást, ha meggondoltuk magunkat?

Tetoválást eltávolítani eléggé költséges és időigényes, éppen ezért jól meg kell gondolni, hogy milyen formában szeretnénk megszabadulni a bőrünket díszítő műalkotástól.

Sokféle indok létezik a tetoválás eltávolítására, csakúgy, mint annak idején a tetoválás bevállalására volt. A legtöbben valószínűleg már nem aktuális partnerük nevétől szeretnének megszabadulni, esetleg egy félresikerült szimbólumtól, ami nem is biztos, hogy pont azt jelenti, mint amire megrendelője elsőre gondolt.

Lézerrel szinte tökéletes

Az adott tetoválást nem örökre választók számára jó hír, hogy évről évre kijönnek újabb technológiák, amelyekkel az érintett bőrfelületek szinte 90%-osan megtisztíthatók minimális fájdalommal járó lézeres beavatkozás segítségével. Persze sok függ a tetoválás minőségétől, a tinta színétől és az egyéni bőrérzékenységtől is. A kezelés alkalmával vagy nanoszekundumos eljárást alkalmaznak, amikor is hőenergiával robbantják szét a nem kívánatos pigmentfoltokat a bőrben, vagy mechanikai lökéshullámokat generálnak lézerrel és ez segít megtisztítani az érintett területet.

Van szín, ami nem bomlik

A kék szín a legalkalmasabb arra, hogy később eltüntessék a bőrfelületről. Ha tehát mindenképpen tetkót akarunk, de nem vagyunk benne biztosak, hogy 20 év múlva is büszkék leszünk rá, csináltassuk kékkel. Ilyen esetben semmiképpen se válasszunk pink, zöld vagy narancssárga színeket, mert ezeket szinte lehetetlen kikoptatni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top